PSPV denuncia l’intent del PP de fer una «partició irregular d’obres per donar-ho a una empresa»

Aldabero: “la divisió de les obres al pavelló esportiu pretenia donar obres a una oferta exagerada, i compensar la ‘generositat’ amb unes altres a dit”

Els socialistes de Xàtiva critiquen que el govern municipal del PP ha intentat fer “una partició irregular de les obres al pavelló esportiu municipal, unes obres que ha volgut adjudicar a una sola empresa adulterant la competició en igualtat de condicions de totes les empreses aspirants”. El regidor del PSPV Pedro Aldabero ha alertat que «hem detectat que el govern de Rus ha volgut fer trampes en les adjudicacions de les obres, perquè les primeres obres s’han donat a una oferta exageradament avantajosa, oferta que es compensava la ‘generositat’ amb unes obres complementàries a dit a la mateixa constructora».

Aldabero explica que en les propostes presentades per a fer les obres del pavelló esportiu municipal una oferta va destacar sobre totes perquè va oferir fer-ho per 32.000 euros i afegia 19.000 euros en millores, és a dir, l’empresa es gastaria un 60% més del que valen les obres, mentre que les millores ofertades per altres empreses eren considerablement inferiors. No obstant, una volta adjudicades les obres, un informe tècnic ha dictaminat que s’han de fer obres complementàries perquè no s’han tingut en compte normativa bàsica com que les portes òbriguen cap a l’exterior, obres que tenen un valor de 12.000 euros i que anaven a donar-se a dit a la mateixa constructora.

Amb esta adjudicació “a dit i sense concurs públic, es volia compensar la millora exagerada i anormal que la constructora havia fet inicialment», explica el regidor socialista, la qual cosa significa que «és una trampa descarada». No obstant Aldabero afegeix que en el Consell Esportiu en que s’anava a aprovar la concessió dels 12.000 euros per a estes obres, davant les sospites, es va demanar prèviament la documentació necessària, i gràcies a això “la regidora d’Esports, Yolanda Sipán, es va fer enrere i va llevar el punt de l’ordre del dia. Així ara s’ha sabut esta obra s’obrirà a concurs i no s’adjudicarà a dit per afavorir amb trampes a l’empresa beneficiària”, denuncia el regidor.

Aldabero recalca que les obres «s’haurien d’haver fet en una única adjudicació, i no trossejades per arreglar l’adjudicació a l’empresa que volia el PP». Per això l’edil socialista adverteix que «hem d’aturar els arranjaments que fan Rus i el PP amb diners públics per als seus amics, ja està bé de fer i desfer com si foren seus els diners sense facilitar la competència neta de les empreses per a fer obra pública».