PSPV de Xàtiva proposa modificacions al pressupost per apostar per la creació de treball

Els socialistes afirmen que el «55% del pressupost se’n va en el pagament de deute, interessos i en personal»

Modificacions del pressupost municipal que aposten per la promoció econòmica i la creació de llocs de treball. Aquesta és la intenció de les 22 propostes que ha presentat el PSPV de Xàtiva per als comptes municipals de 2015. A més els socialistes també proposen intervencions urgents per a la protecció del patrimoni monumental de Xàtiva, «i no solament xicotetes partides», afirma el regidor socialista Ignacio Reig.

El govern del PP gasta el 55% del pressupost en paga del deute, interessos i personal, «molt per sobre de les ciutats del nostre entorn, perquè el PP mai ha sabut gestionar els diners públics, només malbaratar-los de forma descontrolada», mentre que deixa de costat la promoció econòmica, la creació d’ocupació i la conservació del patrimoni, lamenta Reig.

Les propostes socialistes sumen un total de 372.815,50 euros i podrien ser incorporades al pressupost de 2015, ja que aquesta quantitat queda disponible després d’incorporar a l’exercici 2014 els pagaments als propietaris dels terrenys de la Ciutat de l’Esport, inicialment previstos en 2015 per 375.000 euros.

Els socialistes apunten al fet que el pressupost aprovat inicialment patirà grans canvis, «és la forma de governar de Rus. Aprova un pressupost irreal que li serveix per a traure pit i després ho sotmet a tot tipus de canvis i retallades que acaba eliminant tot tipus d’inversió productiva», adverteix Ignacio Reig.

Però a més destaca que «en aquest cas ni tan sols pot presumir d’inversions, ja que el pressupost aprovat amb prou faenes arreplega 40.000 euros per a l’arranjament de carrers i programes informàtics, la resta és pagar els préstecs generats pel Pla Montoro i assumir pagaments d’exercicis anteriors».