Angulo: “El PP no piensa en el conjunto de la ciudadanía cuando sólo contempla suprimir unidades de colegios públicos”
La concejala del PSPV de Xàtiva, Xelo Angulo, ha propuesto que si la Generalitat quiere eliminar unidades educativas de la ciudad «que lo haga de centros concertados y no de centros públicos cómo ha anunciado». La edil ha destacado que “los centros públicos son de todos, y están al alcance de todos, mientras que los centros concertados son privados, que sólo se pueden permitir algunos, y su finalidad real es el negocio y el lucro”, por lo tanto Angulo afirma que “si sobra alguna unidad es de aquella que no está al alcance de todos».
La concejala señala que “se tiene que ver más allá de la unidad educativa, también se tiene que estudiar su contexto”. Desde el PSPV explican que “para mejorar la ciudad de Xàtiva, ésta se tiene que pensar globalmente, en conjunto, y también pensando en la oferta educativa”. Por eso recuerda que eliminar unidades del CEIP Taquígraf Martí y del CEIP Attilio Bruschetti perjudican al centro histórico y, “si vaciamos de servicios el centro histórico, ¿en que está pensando realmente su plan de revitalización?”.
La concejala socialistas hace especial referencia a la situación en el centro Attilio Bruschetti, considerando que es una “irresponsabilidad” el recorte de este centro emblemático. “Parece que el PP está empeñado en hacer desaparecer el primer centro educativo de Xàtiva, que además forma parte de un conjunto con jardín histórico para la ciudad”, recuerda.
Por otro lado los socialistas recuerdan que los centros públicos “son los únicos que garantizan los valores constitucionales de una sociedad democrática, puesto que el único ideario que tienen es el que marca la Constitución y el Estatuto de Autonomía: las leyes básicas del país, y donde se educa con igualdad, solidaridad y se integran todas las realidades culturales de la sociedad actual”.
Angulo critica que el gobierno municipal de Alfonso Rus “ha estado favoreciendo y promocionando claramente la enseñanza privada y concertada a expensas del público”, y que la consecuencia que esto tiene es que “se están dejando morir algunas zonas de la ciudad por no hacer una planificación educativa adecuada, y ahora esto lo rematan con el distrito único”. El PSPV remarca que su propuesta educativa es “hacer una distribución equitativa de todo el alumnado, entre todas las unidades disponibles de los centros públicos del municipio y, en todo caso, si no hay bastante, subsidiariamente las concertadas”.
Ya podrían preocuparse las izquierdas en mantener lo que dicen, cosa que no hacen, los concertados aquí en Xativa no aleccionan a los alumnos, en los publicos algunos maestros están utilizando a los niños para sus «guerras» ideológicas de izquierda y catalanistas con la lengua, eso si, en contra de cualquier atisbo de ideologia cristiana o de lo que ellos llaman derecha fascista, unos niños se manifiestan en cierto colegio publico espontáneamente, con esos predicamentos quien querrá que sus hijos sean educados por esos maestros «publicos»
Menos manipulación y mas razones
A Zebulon, o lo que seas, Me has tocado la moral, ya estoy hasta las narices de que siempre esteis con lo mismo, Se nota de que pie cojeas,de utilizar nada de nada a los niños. Y esto ya se esta yendo, demasiado de madre tanta politica, ysiempre pagan los mismos los que trabajan porque se han sacado una oposiciòn con el sudor de su frente. y no de guapos me llamo.
A Zeburron…o com et diguen. Com a bon botifler al servei del castellanisme espanyolista ranci i feixista, he de dir-te que a les escoles públiques i concertades els mestres ensenyen català, la llengua dels valencians, balears, catalans, andorrans i algueresos, i no catalanisme que dius tu. A escola hauries d’anar per aprendre els diferents conceptes, com també a escriure en la llengua dels valencians. Quan aneu a enterar-se d’això i de que Deu no existeix i que es tracta d’una mentida mes del PP i de la dreta del mon.
Independientemente de que te toque la moral, esa es la verdad. Hay manipulación. Y amigos míos están pensando abandonar la educación pública porque las reuniones de departamento se centran en la forma de organizar la próxima manifestación en vez de en cómo afrontar los problemas regulares que se presentan en el centro. Y de pagar, pagar, hacen más horas los profesores de la concertada, con menos sueldo y menos reconocimiento. Es más, un alumno le cuesta al estado el doble en un centro público que en uno concertado. Y por último: preparar una oposición es una cualificación de conocimientos, no de docencia. Se puede saber mucho de lo uno, y muy poco de lo otro. Y ocurre. Pero sobre todo, hay que respetar la elección de los padres, que no va ni mucho menos por el camino que marca esa concejala, que lo único que busca es otorgar más poder al estado eliminando la iniciativa privada. Como siempre.
Si tota la solució dels polítics passa per llaurar l’enfrontament, potser la primera retallada caldria fer-la en els mateixos que volen representar la ciutadania.
Les declaracions parteixen d’un seguit de premises que la senyora Angulo o desconeix o fa amb oberta mala fe. Els col·legis concertats han de garantir els «valors constitucionals» i la legislació vigent, d’altra manera l’administració no podria autoritzar-los la seua activitat educativa. I responen a una opció ben democràtica que és la demanda dels pares per una educació que, als valors constitucionals, de vegades afegeixen altres valors cristians que són tan legítimis com qualsevols altres.
També s’equivoca quan diu que hi ha ànim de lucro i selecció prèvia de l’alumnat. L’accés a un concertat és tan gratuït com a un públic i les possibilitats d’accés són les mateixes.
Sorprenen aquestes declaracions sobretot tenint en compte que la senyora Angulo ha tingut als seus fills en un col·legi concertat i fins i tot ha estat presidenta de l’AMPA del mateix centre on els tenia matriculats.
Potser li caldria repassar el fonament d’un concert educatiu. Ho té ben fàcil, va ser el seu propi partit els que els va establir.
Un afegit que també considere important: valga la meua solidaritat amb tots els companys que estan patint la mentida de la manca de recursos econòmics per a l’educació, quan tots els dies ens esmorzem notícies que mostren quines són les prioritats del govern de la Generalitat i com balafien els nostres recursos en polítiques ruïnoses.
L’educació no es retalla. Hi ha institucions bastant menys necessàries l’eliminació de les quals seria més profitosa.
«L’educació concertada», un eufemisme «d’educació privada pagada amb diners públics»
Diferències de la privada amb la pública(constestant a un mestre de la concertada).
Primer: Els mestres de la privada no estan a les escoles per oposició, si no per contracte, amb el seu corresponent endoll, típic de la subcultura de la dreta. Això per tant, no garanteix que a la docència privada estiguen els millors docents, si no els més ben endollats. No accedeixen al seu lloc mitjantçant els principis de mèrit i capacitat (a menys que ser amic o familiar siga un mèrit, i tocar les esquenetes una capacitat).
Segon: als mestres de la privada, ni se’ls ocorre manifestar-se ni ser crítics amb la ma que els dona de menjar i els engrossa dia a dia, es a dir, els governs del PP. Per tant, son mes volubles i manipulables que els mestres «públics», els quals son més lliures i més crítics per a de dir tot allò que creuen i pensen que no està be ni es correcte.
Tercer: els horaris dels mestres de l’escola privada es exactament el mateix que la pública, es a dir, 37’5 h. setmanals, cobrant el mateix que els mestres «públics».
Quart: els grups que es formen son més homogenis, sent normalment alumnat autòcton, llevant-se de damunt tot el gros de l’alumnat inmigrant, el qual du inherent una sèrie «problemes» que l’escola privada no vol assumir, amb la burda excusa de que son escoles cristianes, i la majoria dels foranis son ateus (sobretot moros als que no poden ni oldre).
I cinqué: respecte d’aquest comentari:
» Els col·legis concertats han de garantir els “valors constitucionals” i la legislació vigent, d’altra manera l’administració no podria autoritzar-los la seua activitat educativa. I responen a una opció ben democràtica que és la demanda dels pares per una educació que, als valors constitucionals, de vegades afegeixen altres valors cristians que són tan legítimis com qualsevols altres.»
Cal recordar que la constitució diu que l’Estat espanyol es aconfesional i que donarà el mateix tracte a totes les confesions. Doncs no se que fa donant diner públics a una entitat privada com l’Esglèsia per finançar l’educació religiosa, que sols es dels que creuen.
Un afegit, mestre de la concertada…tu no t’enteraràs de les retallades en educació precisament perquè estàs a la concertada, on s’està produint l’efecte contrari: augment de recursos. Jo, que treballe a la pública ho estic patint en les meues propies carns. Menys mestres, horari més saturat. Menys pressupost, menys diners per a ordinadors, projectors, llibres, etc. Sense beques de llibres: xiquets que estan a classe amb els braços creuats perquè no tenen eines de treball. I així podria estar tot el matí…