PSPV de Xàtiva presenta una moció per mantindre el tren Alvia Xàtiva-Madrid

El Gestor Ferroviari preveu l’eliminació d’aquest servei a partir del 17 de juny

El grup PSPV de Xàtiva presentarà al pròxim plenari del Consistori una moció per tal de mantindre l’únic servei de trens directe entre Xàtiva-Madrid que en principi s’eliminarà el 17 de juny.
Els socialistes recorden que a partir de l’entrada en funcionament de la línia AVE València-Madrid, els serveis directes de Xàtiva-Madrid es cenyiren a dos trens Alvia per sentit, amb una duració del trajecte de dos hores i trenta minuts. «A principis del mes de juliol de 2011, es va suprimir un dels dos serveis quedant un únic Alvia per sentit», afirmen des d’aquesta formació.
Posteriorment, al període comprés entre el 22 de juliol i el 12 de setembre es va eliminar aquest únic servei. Segons el Gestor Ferroviari la supressió del servei durant el període estiuenc va estar motivada per l’escassa demanda (inferior al 20% del que era habitual) i la motivació del viatge (negocis majoritàriament). Aquest fet va provocar, en data 8 d’agost, l’adopció d’un acord unànime a l’Ajuntament de Xàtiva en la que es sol·licitava el restabliment dels servei i la modificació dels horaris. Finalment, el Gestor Ferroviari no va atendre la sol·licitud de l’Ajuntament de Xàtiva i no va restablir el servei fins el 12 de setembre.
D’aquesta manera, PSPV sol.licitarà al Ministeri de Foment i al Gestor Ferroviari la revocació de la decisió d’eliminar l’únic servei de trens directe entre Xàtiva-Madrid i la modificació dels seus horaris, de manera que tinga eixida entres les set i les huit del matí, possibilitant així l’anada i tornada en el dia.
«Amb l’arribada del període d’estiu sembla que la història es repeteix, ja que el Gestor Ferroviari ha previst l’eliminació, a partir del 17 de juny, de l’únic servei de trens entre Xàtiva i Madrid. Però, a més a més, no es té coneixement de si dit servei es restituirà en passar el període estiuenc, tal i com va ocórrer l’any passat», manifesten des del PSPV.
Davant d’aquesta situació la possibilitat de connectar l’estació de Xàtiva amb Madrid passa necessàriament pel transbordament en València o Albacete. «Açò significa per a un àmbit comarcal amb una població aproximada de 300.000 habitants, una significativa reducció de les condicions de mobilitat existents, ja que la relació Xàtiva-Madrid passaria aproximadament de tindre una duració de viatge de 2 hores 30 minuts a 3 hores i una variació de preu en el bitllet aproximada de 60 a 90 euros«, assenyalen.
Els socialistes remarquen que «és molt més significatiu el fet de considerar que és de difícil justificació l’eliminació total d’un servei públic bàsic per a una població d’aquesta mida», critiquen. De mantindre’s la decisió, «Xàtiva quedarà incomunicada amb Madrid i no sols la nostra ciutat sinó, el que es pitjor, les comarques centrals valencianes en la seua totalitat, el que constitueix un problema de primera magnitud», finalitzen.

Un comentario sobre “PSPV de Xàtiva presenta una moció per mantindre el tren Alvia Xàtiva-Madrid”

  1. Este tema es muy peliagudo, no puedo comprender como hace unos años pasavan unos cuantos trenes direccion Madrid y ahora nos quieren quitar el unico que queda.
    Es indignante que quiten este tren para que tengamos que ir con ave a Valencia para despues coger un cercanias destino a Xativa.
    Lo que deben de hacer es quitar lo de preferente que lo unico que sirve es para que los camareros del minibar y el revisor se metan a fumar ya que en este vagon no viaja nadie !nunca!, esto lo digo por que lo he visto con mis ojos.
    O poner un tren mas coroto y condicionarlo para que la gente que trabaje en Madrid de la zona de Xativa y alrededores no se quede sin este transporte ya que nos hemos tenido que ir de nuestra tierra a buscarnos la vida a la capital.

Los comentarios están cerrados.