PSPV de Xàtiva denuncia la reducció d’una unitat al col.legi Pla de la Mesquita

Els socialistes critiquen que la Conselleria menysprea els menors discapacitats de la ciutat

La regidora socialista responsable d’educació del PSPV-PSOE de Xàtiva, Xelo Angulo, va exigir al Ple a la regidora del PP María José Pla que done explicacions de per què ha consentit la reducció definitiva d’una unitat educativa al Col.legi d’Educació Especial Pla de la Mesquita de la ciutat. Angulo ha recalcat les darreres retallades «que estan afectant a aquest col·lectiu tan feble de la nostra ciutat con són els menors discapacitats i considera inadmissible que per part del govern del PP de la ciutat no es prenguen mesures per frenar aquesta reducció i altres retallades que els afecten molt directament».

Segons el PSPV, el govern del PP valencià ha paralitzat completament la Llei de Dependència, «estan revisant i re-baremant les persones dependents i reduint-los de manera sistemàtica les ajudes». Angulo reprotxa que augmentaran les ratios en tots els nivells educatius i també al centre d’educació especial, amb els greus problemes que aquest augment pot generar per atendre adequadament els escolaritzats.

L’oposició afirma que la Conselleria crea programes de millora educativa i no els dota de pressupost, creant una gran cortina de fum mediàtica propagandística i «afavoreixen sistemàticament l’ensenyament privat a la ciutat amb la cessió de terrenys gratuïtament i l’ensenyament concertat, sense tenir en compte les greus deficiències que té un edifici com el del Pla». A més manifesten que els populars empobreixen les condicions laborals dels professionals de l’ensenyament llançant a més campanyes de desprestigi de la funció pública com a servei públic.

Per a la regidora socialista “el problema del Pla de la Mesquita és que tractem amb les persones més desafavorides de la societat, amb els problemes que els comporta aquesta reducció i els retalls que s’han detallat abans a ells i les seues famílies, són els ciutadans que més solidaritat necessiten de la societat i de l’administració. Reduir una unitat i ampliar les ratios en un centre que atén el sector més feble dels menors escolaritzats en Xàtiva és un atemptat a la més mínima llei de l’ètica de qualsevol persona”.

Angulo afegeix que «si al desprestigi dels professionals del centre com a conseqüència de les campanyes del PP en contra dels funcionaris, li sumem la reducció dels monitors del menjador. Veiem que, s’està fent pagar als dependents el plats trencats de la mala gestió del PP, amb uns retalls que ofeguen les esperances d’aquest col·lectiu que ja ho té de per sí prou complicat».

El PSPV assenyala que la reducció d’esta unitat no solucionarà el dèficit estructural «generat per polítiques erràtiques basades en obres faraòniques inútils ni tampoc el balafiament dels diners públics en empreses públiques que no han tingut cap control els últims anys”.

“La societat xativina ha de mostrar clarament el seu rebuig i dir ben fort que hi ha altres maneres de fer quadrar els comptes. Per això, animem a tots i totes a participar de les manifestacions i actes en defensa dels serveis públics. No pot ser que els dependents de la nostra ciutat, els menors del Pla de la Mesquita, siguen el que acaben pagant la crisi”, ha lamentat Angulo.