PSPV de Xàtiva critica l’excessiva despesa en llepolies per al dia de Reis

Xelo Angulo “Gastaran més diners en llepolies (5.610,48 euros) que en l’ajuda extraordinària d’emergència per a 160 famílies per als mesos d’octubre, novembre i desembre (4.800 euros)

La regidora socialista de l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Angulo, ha manifestat que s’avergonyeix de l’actuació de l’alcalde Alfonso Rus i del seu equip de govern que han decidit destinar quasi més diners en caramels i llepolies per a la cavalcada de Reis que en l’ajuda extraordinària per a oli i llet i sabó a 160 famílies de la ciutat el trimestre d’octubre a desembre de 2012.

«Aquelles persones que diuen que no hi ha diners i que la suposada austeritat és l’únic camí són uns cínics i insensibles que són capaços de gastar quasi un milió de les antigues pessetes en llepolies mentre moltes famílies de Xàtiva pateixen cada dia fam. Des del partit socialista entenem que si no hi ha per menjar molt menys per a llepolies i que l’Ajuntament governat pel PP dona l’esquena a la realitat social de la ciutat», destaca.

Aquestes manifestacions les ha fet la regidora socialista després de conèixer la planificació i contractació de despeses que ha fet el PP per a la celebració de la festa de reis. Angulo afirma que segons les dades de la darrera Junta de govern, aquesta celebració li costarà a la ciutat més de 40.000 euros, entre d’altres per a l’animació (19.402,35.-€), la sonorització (4.458.-€) , les llepolies (5.610’48.-€) o els joguets llançats a la cavalcada (10.502,80.-€). «És un import que es pagarà de l’esforç dels impostos de tots els veïns i veïnes, tot açò sense tindre en compte la il·luminació ni el muntatge i manteniment del betlem», assenyala.

«Retallar en l’ajuda social, retallar en el que és l’educació, la salut, etc. i no fer-ho en moltíssimes coses supèrflues com és llançar caramels en la cavalcada de reis, és una autèntica barbaritat. Entenem que els actes festius com són l’arribada dels reis a la murta, la cavalcada de reis, el betlem… són actes bonics a les festes de la ciutat però a l’hora de retallar en un pressupost aquestes despeses en un moment difícil com l’actual són completament supèrflues», manifesta. L’oposició diu que aquestes despeses es poden retallar, reajustar, redimensionar o fins i tot enfocar-les d’una altra manera més justa i solidària «i segur que aquest ajust no afectaria directament ningú». Des del PSPV destaquen que «no fa falta gastar en açò en un moment en que la gent de Xàtiva, els nostres veïns no poden menjar. Aquesta despesa no és prioritària i sí ho és atendre les necessitats més bàsiques de la població».

PSPV exigeix a l’alcalde de Xàtiva que racionalitze aquestes despeses, «que amb aquesta quantitat de llepolies tindria ateses les necessitats de més de 160 famílies els pròxims 3 mesos», finalitza Angulo.