Xelo Angulo denuncia l’el.liminació d’una de les unitats al col.legi d’educació especial Pla de la Mesquita
La regidora socialista a l’Ajuntament de Xàtiva, Xelo Anglo, assenyala que des de fa anys el PSPV està demanant una revisió de les zones d’adscripció de Xàtiva i el PP «fa cas omís per tal d’afavorir els ensenyaments privats-concertats de la ciutat», critica Angulo. «Això respón a la seua voluntat d’acabar amb l’ensenyament entés com a servei públic que garanteix de forma efectiva la igualtat de tots els ciutadans en l’accés a una educación de qualitat», afirma.
L’oposició assenyala que el PP de Xàtiva, encapçalat per Alfonso Rus, s’haurà de posicionar clarament «si està a favor d’estes retallades brutals que amb tota seguretat empobriran la qualitat educativa dels nostres centres o per contra està disposat a defensar els ciutadans enfront de les arbitrarietats de la Conselleria».
Angulo diu que amb l’exusa de racionalitzar la despesa «el que s’està fent realment és crear una educació a dos velocitats: aquells que tinguen diners i capacitats no patiran estes retallades i aquells amb menys recursos i més desafavorits veuran tancades progressivament les portes de una educació de qualitat que recordem és l’únic camí per crear una societat més justa, igualitaria i democrática».
Des del PSPV es recorda que l’el·liminació del bono-llibre, la reducció de beques de menjador i de beques de llibres, l’augment dels requisits per aconseguir una beca, l’augment desmesurat de les taxes universitaries juntament amb la pujada d’impostos, la baixada dels sous,«portarà a moltes famílies a no poder donar-los uns estudis als seus fills, alhora que convertirá l’escola pública en un sistema residual i no en el que ha de ser: el motor del progres del país tant econòmic com social».
Les perpectives al món educatiu de Xàtiva a la vista de les efectives retallades previstes per la Conselleria d’Educació «no són res optimistes, afavorides també per la deixadesa de l’equip de govern del PP local», denuncien.
Els socialistes recorden la reducció de la unitat del CEIP Attilio Bruschetti, primer col·legi de la ciutat amb més de 75 anys d’història, que ja ha vist confirmada al DOGV l’el·liminació de dos llocs de professorat. També destaquen la supressió oficial d’una de les unitats al Col·legi d’educació Especial Pla de la Mesquita, així com l’incertesa a data de hui de la situació per al curs 2012-2013 dels instituts públics d’educació secundària de la ciutat,» que a hores d’ara encara no tenen clares les unitats de les que disposaran per posar en marxa el nou curs».
Totalmente de acuerdo con esta Sra. esto es vergonzoso, lo que esta pasando en España, la Ley del Tailón.Para unos si y para otros no.