PSPV de la Pobla Llarga critica la política de l’alcalde

Els socialistes diuen que el PP ha pujat la taxa de l’escoleta infantil

El Plenari municipal de La Pobla Llarga ha aprovat un augment de l’11% en la taxa de prestació del servei de l’Escola Municipal El Castell. Segons l’agrupació socialista de la localitat, «esta pujada, sumada a l’augment del 20% aprovat en setembre de 2011, provoca l’encariment del 31% en la quota de la guarderia municipal de La Pobla en poc menys d’un any», assenyalen.

Les dos pujades, aprovades en un termini de temps tan curt, «suposen l’augment de la quota mensual en 26 euros per cada xiquet. Per posar un exemple, una família monoparental amb dos fills, amb un salari mínim interprofessional d’uns 600 euros, haurà de destinar més de la meitat del sou (uns 323.36 euros al mes) per poder anar a treballar i deixar els menors en l’escola», manifesten.

La portaveu socialista, Neus Garrigues, vol denunciar que l’alcalde Rafael Soler empre la paraula “dèficit” per a justificar este augment. Per als socialistes, “l’educació és una inversió i no un dèficit i ens preocupa molt el futur de la nostra guarderia”. El Grup Municipal Socialista se sent «impotent» davant el «deteriorament que estan patint els serveis públics de La Pobla i lamenta que l’augment de les taxes siga el primer recurs del Partit Popular per a fer front a esta crisi».

D’altra banda, la portaveu socialista denuncia que l’alcalde li negara el torn de paraula durant el debat plenari, en contra de l’opinió del Secretari municipal. També, durant la Comissió celebrada abans del Ple, «l’alcalde es va negar a lliurar la informació sol·licitada el passat 6 de juliol pel Grup Municipal Socialista sobre aquesta taxa, en concret, l’import de la quota mensual dels darrers 5 anys i la quantitat subvencionada per la Generalitat Valenciana», diuen.

Segons el PSPV, durant el Plenari, el primer edil va reconéixer que cap dels documents presentats al Ple, ni la memòria justificativa ni tampoc la proposta de l’alcaldia de pujada de la taxa, estaven signats per ell, així que el grup socialista «no sap si aquest fet tindrà alguna repercussió legal de cara a l’aprovació definitiva de la nova taxa», finalitzen.