PSPV critica l’elevada ratio d’alumnes per aula i la reducció de 15 docents a Xàtiva

Els responsables socialistes locals han visitat els instituts del municipi

El portaveu socialista a l’Ajuntament de Xàtiva, Roger Cerdà, junt a la regidora responsable d’educació del PSPV, Xelo Angulo, han visitat els Instituts d’Educació Secundària de la ciutat, Josep de Ribera i Dr. Simarro, «per prendre el pols de l’educació a la ciutat en els nivells educatius d’ESO, Batxillerat i cicles formatius», recalquen.

A les diferents reunions previstes han assistit per part de la comunitat educativa dels IES una nodrida representació de la direcció dels centres així com de membres de les Juntes de les AMPES dels mateixos. «Es constata el malestar que les reiterades retallades en educació per part dels governs del partit popular al sector educatiu estan posant en perill l’educació pública de la ciutat amb augments molt significatius de la ràtio d’alumnes per aula fins 34 o 36 alumnes, especialment en els nivells de 2n i 4t d’ESO, així com també en alguns dels batxillerats, especialment els nocturns on es registra una matrícula de 121 alumnes distribuïts en dos grups», assenyala Angulo. En quan als cicles formatius augmentar la ràtio en alguns dels cicles com puguen ser l’informàtica o administratius que van al màxim de la ràtio per llei, «es podria assumir igual que s’està fent a l’ESO o Batxiller si no fos per què aquest augment d’alumnat no va acompanyat dels mitjans necessaris com puguen ser els ordinadors corresponents».

Per a la regidora socialista, aquest “hacinament” d’alumnes és indignant, ja que les aules no estan preparades per admetre eixa quantitat d’alumnat. «Arribar fins el límit “legal” de cabuda d’1,5 metres per alumne és posar per davant els interessos econòmics de l’administració del PP i fer pagar als alumnes i professors les nefastes conseqüències de les polítiques de desbalafiament que porta a terme i que acaben perjudicant la qualitat de l’educació dels nostres fills i filles”, denuncien.

Així mateix es destaca la reducció de més de 15 professors a la ciutat, treball i hores que han d’estar assumits per part de la resta de docents del centre, «el que resulta una manca de temps d’atenció als alumnes que es suplida amb la voluntarietat i professionalitat dels professors, que a més s’han de fer càrrec d’assumir les baixes no cobertes», diuen. Angulo ha destacat la gran professionalitat dels mestres i professors que a pesar de rebre quasi un 25% de sou menys que en 2010 per les reiterades retallades s’esforcen i treballen perquè els alumnes reben les classes d’una manera adequada, «tasca més que heroica si tenim en conte el desprestigi que el partit popular fa als mestres i professors».

A la reunió s’han tractat també altres assumptes entre els quals destaquen les condicions en què es troben els alumnes: «Les condicions d’estudi dels alumnes han de ser igual o millors que les reglades per als treballadors. El què no es pot consentir,  és el que està passant a hores d’ara a l’IES Simarro on no s’ha previst cap tipus d’aïllament tèrmic i al segon pis del centre, quan fa calor, no es pot suportar. Fins el punt que davant de la negativa de l’administració del PP local i autonòmic de fer-se càrrec de donar solucions, els propis pares, des de l’AMPA estan valorant fer-se càrrec de despeses de l’instal·lació d’aire condicionat», critiquen. En paraules d’un dels pares a la reunió: “Els nostres fills, des que està obert el centre nou estan molt més exposats a refredats que mai ja que la diferència de temperatures d’unes zones a altres és tan gran que es passen el curs refredats”.

Per altra banda els socialistes han esta informats que més del 65% de les famílies que havien sol·licitat comprar els llibres a traves de les AMPES, a data de hui no s’han pogut fer càrrec de recollir-los per la dura situació econòmica familiar. «L’augment reiterat de l’IBI que l’Ajuntament ha passat al cobrament, més els retalls en els salaris fan que tot i demanats els llibres, ara hagen de ser les AMPES i el voluntariat de molts professors, qui posen en marxa un banc de llibres on el PP de la ciutat havia manifestat en reiterades ocasions que no ho considerava necessari», afirma la regidora socialista. “L’abandonament per part del PP de la ciutat a les famílies és més que lamentable. En un moment tan difícil econòmicament per a moltes famílies seria de justícia que el govern del PP de la ciutat liderara polítiques adequades i no mentira negant la realitat i aplicant el “todo va bien”, quan la crua realitat de les famílies és ben diferent. Es constata de nou que governen d’esquenes als ciutadans i sols estan preocupats per les seues lluites internes”, ha valorat Angulo.

Els socialistes denuncien «el poc interés de l’alcade i la regidora del PP de Xàtiva que no s’han preocupat ni tan sols de telefonar, visitar o atendre les necessitats dels centres educatius de la ciutat en un moment tan dur com el que està patint el sector, amb les més històriques retallades per part del PP».