PSPV denuncia que el director de Nits al Castell s’embutxaca cada any el 35% del pressupost

Ignacio Reig: “El govern d’Alfonso Rus regala més entrades de les que es venen per als espectacles”

El grup grup socialista a l’Ajuntament de Xàtiva ha denunciat una “falta de control absoluta en les despeses relatives del festival Nits al Castell” i un “descarat tracte de favor” al director Juan Antonio Ramírez, el qual “s’embutxaca cada any el 35% del pressupost”, segons explica el regidor Ignacio Reig, “perquè se li paga per la direcció del festival i perquè es contracten espectacles a empreses seues”.

Segons el pressupost aprovat per a 2013, les empreses de Ramírez s’embutxaquen 35.673 euros, per la direcció i dos espectacles, “més que la resta d’artistes que s’emporten 11.979  euros”. Segons Reig “l’única artista que ha cobrat més que Ramírez va ser Amaia Montero, que va cobrar 35.000 euros, la resta d’artistes tenen caxés molt més modests i sempre molt per sota del que s’embutxaca Ramírez”.

Però el regidor socialista recorda que “el més sagnant és que existeix una regidora de Turisme, Marián Soro, que cobra una dedicació exclusiva de 30.000 euros”, i que segons Reig “ella hauria de ser la responsable d’organitzar aquest acte, sense necessitat de contractar a cap intermediari”.

El regidor del PSPV explica que la informació sobre els pagaments a Ramírez s’ha recaptat amb expedients des de 2007, expedients “de difícil accés perquè s’ha fet una aplicació rigorosa d’un edicte de l’alcalde i no s’ha permès fer fotocòpies”. Denuncia d’aquesta manera Reig que “les adjudicacions de l’organització i producció de Nits al Castell s’atorguen a dit en virtut que, en considerar-se contractes privats, escapen de les normes comunes de la resta de contractes públics”.

Critica així que “aquest tipus d’adjudicació sols ha de fer-se de forma molt excepcional i acreditant la necessitat”, però que no obstant açò “la contractació de les empreses de Ramírez durant 16 anys seguits no se sosté, la documentació trobada són certificats de talla i enganxa que no justifiquen ni des de lluny la necessitat de contractar en exclusiva a Ramírez”.

Finalment Reig també destaca que segons les últimes liquidacions, la recaptació per les entrades de les Nits al Castell no sol superar els 12.000 € i sempre queda molt per sota de les previsions inicials. Així, segons els càlculs dels socialistes “si el pressupost d’entrades és de 12.000 € i cadascuna val 13 euros, es venen 920 entrades, i si s’arriben als 2.400 espectadors que assegura Rus, és perquè s’han regalat més entrades de les quals s’han venut”.