Projecte de modernització de l’administració local en La Vall d’Albaida

picture-18Hui dilluns ha tingut lloc al saló de plens de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida l’acte de posada en marxa del projecte de Modernització de l’Administració Local en la Vall d’Albaida, en presència dels alcades i representants dels municipis que integren el projecte.

El projecte de Modernització de l’Administració Local en la Vall d’Albaida parteix d’una iniciativa de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida per tal que els ajuntaments puguen adaptar-se a la Llei 11/2007, d’accés electrònic dels ciutadans al serveis públics. L’import total del projecte és de 314.636,64 €, dels quals 229.684.75 € (el 73%) provenen d’una subvenció del Ministeri d’Indústria, Tecnologia i Ciència, i s’emmarca dins del Plan AVANZA.

L’objectiu d’aquesta modernització de l’administració local és implantar la carpeta ciutadana en els ajuntaments participants, de manera que els ciutadans puguen realitzar els seus tràmits amb el seu ajuntament a travès d’Internet, sense necessitat de desplaçar-se a les dependències municipals. Per exemple, els ciutadans podran presentar una instància general, sol·licitar un volant d’empadronament o una llicència d’obra menor, presentar queixes i suggeriments o comunicar incidències en la via pública.

Dins de les activitats incloses en la jornada, s’ha efectuat també el repartiment del material informàtic que correspon a cada ajuntament. En concret, s’han repartit un total de 43 ordinadors, 13 portàtils, 12 impressores i 27 escàners s’han distribuït entre els ajuntaments de la comarca com a part del projecte.

Durant l’acte s’ha presentat l’empresa adjudicatària d’esta primera fase del projecte, Dysmatica S.L, entitat que compta amb una dilatada experiència en administració electrònica. Alfonso Ortuño, director de Dysmatica, ha presentat les línies mestres del seu pla de treball i ha explicat les bases que regiran el procés d’implantació de la carpeta ciutadana.

Finalment, Filiberto Tortosa, President de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, ha manifestat sentir-se

“molt satisfet de que la Mancomunitat encapçale un projecte que de ben segur posarà a la comarca de la Vall d’Albaida a l’avantguarda de l’administració electrònica en Espanya”. A més a més, Tortosa ha fet referència a la “revolució tecnològica que està vivint la nostra societat en els últims anys, i l’Administració Local no es pot quedar enrere. Amb el projecte que hui encetem, aconseguirem apropar-nos als ciutadans, permetent-los interactuar amb les Administracions d’una manera més fàcil i còmoda per a ells”.

El President ha acabat el seu parlament congratulant-se de nou pel projecte que hui comença, i donant les gràcies als ajuntaments participants per la seua confiança en la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida.