Professionals de l’educació i AMPES assisteixen a Ontinyent a la presentació del Projecte de Resolució de Conflictes des de la Igualtat

Es tracta d’un projecte que ha comptat amb la col·laboració de diferents regidories de l’Ajuntament

Aquesta setmana ha tingut lloc la presentació del projecte Resolució de conflictes des de la Igualtat a Ontinyent, un projecte dirigit a la comunitat educativa que pretén unir esforços i oferir recursos per treballar conjuntament en la millora de la convivència social.

Es tracta d’un projecte que ha comptat amb la col·laboració de diferents regidories de l’Ajuntament (Igualtat, Educació i Cultura), així com de Caixa Ontinyent, Universitat de València, Federació d’Ensenyament de CCOO, Cefire de Xàtiva, Consell Local de la Joventut d’Ontinyent, Casal Jaume I, STEPV i Institut Pou Clar d’Ontinyent, que ha estat presentat a l’edifici de l’antic col·legi Lluis Vives en una sessió per a docents i altra diferent per a AMPEs.

Dilluns dia 21 de setembre va tindre lloc la presentació per a professorat d’escoles públiques i concertades, i per educadors/es, monitors/es, treballadors/es socials, membres de totes les escoles i instituts, així com d’associacions socials i culturals, omplint la sala unes 100 persones. Els assistents destacaven la necessitat d’aquest tipus de projecte i la preocupació per les situacions de conflictes, assetjament, bullying que s’està vivint a les aules.

Dimecres 23 va ser la sessió per a AMPES de centres educatius. Va haver representació de la majoria d’escoles, també es va comptar amb mares d’escoletes infantils. Les aportacions realitzades varen servir per a incloure millores en el projecte. Cal comentar que es va comptar amb una educadora que va fer activitats de coeducació amb xiquets/es, que va permetre que pugueren acudir més pares i mares, els quals van mostrar la seua “intriga, interès i curiositat” pel projecte.

Des de la regidoria d’igualtat, Paula Garcia destacava que «el projecte ha tingut una bona rebuda. És des de la base com hem d’anar avançant i mitjançant l’educació, per així poder ajudar a generar una millor convivència i igualtat». Des de l’organització del projecte, Dolors Sanchis agraïa les aportacions de tota la gent que ens ha aportat suggerències, idees, i propostes de millora. Esperem cobrir les expectatives”, manifestava. Per la seua banda, Laura Ferre destacava que “el suport rebut ha estat molt gratificant, i ara es tracta d’anar implicant-se en les diferents activitats i opcions de participació”.

Per a poder participar cal inscriure’s en el formulari que es pot trobar al següent blog:

http://resolucioconflictesigualtat.blogspot.com.es/

Hi ha un formulari d’inscripció per a docents de qualsevol centre educatiu d’Ontinyent (inscripcions fins al 15 d’octubre) i altre per a mares i pares tant d’escoles infantils, col·legis com instituts (inscripcions fins el 31 d’octubre).