Primer Encontre d’Atletisme per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual

Més de 200 atletes es concentraren en la Ciutat de l’Esport de Xàtiva

EL dimecres 4 de novembre , el CO La Costera, juntament amb la coordinadora de centres ocupacionals, COPAVA, organitzaren el I Encontre d’Atletisme per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual de la temporada 2015-2016. Encontre que va reunir a més de 200 atletes de 18 centres de tota la província de València.

L’encontre va començar a les 11 del matí a les sèries de relleus 4×25 i va acabar al voltant de les 13.00 amb les sèries oficials de 100 metres. Matí on a més d’aquestes dues proves se’n disputaren d’altres oficials però també adaptades per a col·lectius de persones amb més discapacitat, proves com 10 m. assistida, 25 i 50 metres, 400 m marxa o llançament de solf-boll i bot de longitud sense carrera. No és la primer vegada que el centre de Xàtiva organitza aquest tipus d’encontres, de fet, la temporada passada en les mateixes dates també va organitzar un semblant. L’encontre es va disputar en la Ciutat de l’Esport que l’Ajuntament de Xàtiva va cedir per a la celebració del mateix. Durant el transcurs de l’Encontre , comptàrem amb el Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Xàtiva, Pedro Aldavero, qui va poder veure a aquests esportistes en directe.

Aquest ha estat el primer encontre de tres que es disputaran al llarg de la temporada, un a les instal·lacions de la Universitat Politècnica i l’altre a les pistes del Riu Túria també a la ciutat de València.

Des del centre ocupacional La Costera, organitzador de la competició, es mostraven satisfets per com es va desenvolupar, pel nivell mostrat i sobretot per la gran afluència de gent, tant participants com de públic assistent. A més també es va voler agrair la col·laboració de l’IES La Costera de Xàtiva per aportar el nombre de voluntaris del mòdul de TASOC necessari perquè esdeveniments com aquests es porten a terme, com també a l’IES de Vallada per la presència com a espectadors durant tota la competició.

És una bona oportunitat perquè futurs responsables de l’esport de la nostra societat experimenten que també hi ha una altra manera de fer esport, i aquest dimecres a la Ciutat de l’Esport de Xàtiva es va poder veure, Així mateix, des del CO La Costera de Xàtiva, es comentava ja acabat l’encontre, “la importància de continuar organitzant activitats com aquestes en el nostre col·lectiu. Al final el que aconseguim és motivar a la gent a fer esport, amb totes les repercussions positives que açò comporta per a la persona. Per això des del nostre centre no deixarem mai de fomentar aquests encontres si tenen com a objectiu final la millora del xaval”. Continuava amb paraules d’agraïment per a tots els que han fet possible aquest campionat, sobretot a l’Ajuntament de Xàtiva, als alumnes de l’IES La Costera i de l’IES de Vallada, als centres participants per l’esforç que han fet en vindre a competir en aquest encontre.

En aquest sentit, el mateix centre ocupacional ja està preparant una ruta de senderisme per al pròxim dimecres dia 18 de Novembre a les rodalies de La Torre de LLoris, per a la qual s’espera més de 500 persones. Una altra oportunitat per fer esport en la natura al costat d’un col·lectiu que també forma part de la nostra societat.

C.O. La Costera