Presentació del llibre «Lluitant contra l’oblit» de Laura Ballester

El llarg trajecte de les víctimes del metro de València» de Laura Ballester, organitzada per COMPROMÍS Xàtiva

El passat dissabte 13 a la Casa de la Cultura de Xàtiva es va realitzar la presentació el llibre «Lluitant contra l’oblit». En la presentació, Àngela Garcia Arnau, membre del col·lectiu de COMPROMÍS Xàtiva va presentar les persones que anaven a intervenir, començant pel periodista de Levante-EMV, Paco Cerdà.

Cerdà va explicar el treball de l’autora, Laura Ballester, que durant molts anys des de l’accident ha investigat tots els detalls que la Generalitat Valenciana ha intentat amagar, publicant més de dos-cents articles al periòdic Levante.

L’autora va explicar les dificultats en arribar a la informació, i com el treball conjunt amb els membres de l’Associació de les Víctimes del Metro 3 de Juliol havia aconseguit que es reobrira el cas.
Posteriorment les membres de l’Associació, Paco Manzanaro, nascut a Xàtiva, i Maria José Gilabert i Miguel Esplugues van relatar la seua experiència traumàtica i també les relacions amb membres del govern valencià, com Juan Cotino, que van intentar oferir-los treballs per a familiars a canvi de silenci.
Finalment, i a preguntes del públic present, van informar sobre la situació actual de la investigació en l’àmbit legal.