Presentació del llibre «El Naixement d’un poble» a La Font de la Figuera

El document és un recull de les Jornades d’Història i Arqueologia celebrades a la Font a l’abril de 2013

Les jornades d’història i arqueologia celebrades a La Font de la Figuera durant el mes d’abril de 2013 es completen amb la publicació de les ponències en format de llibre, el qual recull l’essència d’estes ponències i es va presentar al públic ahir dimarts al Centre Cultural La Beneficiència de València.

El document condensa gran part de la història d’esta població de la Costera i se submergeix en els seus orígens, descobrint el naixement de la mateixa i les seues petjades cap al temps present a través d’estudis històrics i les troballes arqueològiques trobades a la Font. Les jornades es van inaugurar amb una conferència a càrrec del catedràtic d’història medieval de la Universitat de València, Enric Guinot. La presentació de «El Naixement d’un poble. Història i Arqueologia de la Font de la Figuera» es va celebrar en un lloc «idoni«, segons ha manifestat la regidora de cultura, Irene Vila.

«El Centre Cultural La Beneficiència, seu dels Museus de Prehistòria i d’Etnologia és un marc que contextualitza la presentació d’un llibre tan important per a la història de la Font. Gràcies a l’enorme implicació dels editors científics Pablo García, Agustí Ribera, Elena Revert i Vicent Biosca, ha estat possible este treball d’investigació sobre les nostres arrels que volem compartir amb la ciutadania» , afirma Vila.

L’acte també va comptar amb la presència del diputat portaveu del grup Compromís, Emili Altur Mena, la degana de la facultat de geografia i història de la Universitat de València, Ester Alba i del comissionat pel 700 Aniversari, Alfons Llorenç.

L’ajuntament de la Font oferirà una altra presentació del llibre al Centre Social Polivalent divendres que ve a les set de la vesprada amb la intenció de facilitar al veïnat que no pot desplaçar-se a València l’oportunitat de conèixer este intens treball de recerca.