Presentació del llibre“La veu de la memòria. Pep Gimeno ‘Botifarra”en L’Olleria

Este dijous 26 de maig es presenta a la Biblioteca Municipal de l’Olleria, a les 20.30h, el llibre “La veu de la memòria. Pep Gimeno ‘Botifarra”, escrit per Antoni Martínez Revert i que fa un repàs biogràfic i vital d’este cantaor de Xàtiva. A l’acte hi participaran tant l’autor i editor, com el propi artista.

El volum té tres parts. La primera va dels inicis de ‘Botifarra’ fins a l’edició del primer disc, i inclou un repàs del que va ser el grup Sarau i del que va ser i és l’Escola de Danses de Xàtiva, sense oblidar el treball de camp que tant el va enriquir i l’atenció deguda a la indumentària, l’etnografia etc. La segona parla de la projecció del cantaor, el seu ressò mediàtic, les seues actuacions més reeixides i l’èxit de crítica i públic. I la tercera part recull una tipologia dels cants de la Costera, totes les lletres que ha gravat i la menció i les lletres de totes les col·laboracions que ha realitzat amb altres cantants. El llibre té un pròleg de l’escriptor Toni Cucarella i va acompanyat d’un disc antològic.

3 comentarios sobre “Presentació del llibre“La veu de la memòria. Pep Gimeno ‘Botifarra”en L’Olleria”

  1. Tan sols es una opinió, però pense que estem donant molt de bombo a un cantaor, pel fet d’estar prop dels partits d’esquerres.La canço, els balls populars i tot el que envolta la cultura popular no es patrimoni de l’esquerra. Tant sols demane que Pep i tots aquells que formen part deixe mon farandulero i d’entaulat,fagen gal.la d’eixa ètica esquerrana de la qual presumeixen i no vullgen menjar-se-ho tot ells, deixant algo per aquells que vullgen expresar-se, mijançant la canço, l’escena o el ball.Se que demane un impossible, però
    en mans dels nostres politics està el obrir el ventall cultural i donar-nos ha coneixer altres artistes. Tan sols es una opinió.Gracies!!!

  2. Parece mentira que en un mundo( pueblo, comarca, previncia, comunitat) dominado por la derecha, alguien nos llame la atencion sobre hecho de que Pep Gimeno haya alcanzado fama por el hecho de ser de izquierdas y se reclame sitio para otros de diferente ideologia.
    Quiza valdria la pena exigirle al PPartido dominante en la comunitat apoyo a la cultura valenciana ya que efectivamente esta no es privativa de la izquierda.

    Esta pues en su mano, señor Grisonet , si conoce cantaors que no sean de izquierda darnoslos a conocer ya que seguramente laclase PPolitica dominante no va ha hacer nada por ellos

  3. Hola bona vesprada Sr PACO, un plaer en saludarlo i vore que ha tingut la amable consideració de llegir la meua opinió i de donar-li una valoració, la qual cosa espere que en serveixca per a enriquir el meu coneixement. Abans de res he de dir-li que a estes altures passe molt de les dretes i les esquerres i se positivament que la dreta del sr camps no està fent res pel nostre idioma ni per la cultura popular, i tinga vosté per supost que m’alegre molt del exit dins del món de la canço, que està tingent el xativí Pep Gimeno, però el meu comentari mai a estat en contra del artiste al qual respecte com a tal(ja que el conec i admire, dons sempre he estat més aprop del món cultural que del polític),en la meua opinió no demane lloc per a artistes de altres ideologíes, ja que pense que el artiste sempre te que estar un pas endavant de la seua ideología, i no fer servir esta per a situarse en lloc preferents, sino demostrar primer la seu valua als escenaris,tan sols demane als politics que obrigen l’oferta cultural per a que quan acudim a diferents actes com trovades d’escoles, de danses i altres «jolgorios», no es trovem sempre al mateix, també hi han grups de folk i altres estils que demanen pas i una oportunitat i ahí es on demane als polítics que siguen imaginatius i no es conformen amb lo de sempre, perque sempre pato a la naranja la veritat es que cansa, tan sols es una opinió. GRACIES!!!

Los comentarios están cerrados.