Preestrena de la pel·lícula Wilaya

Wilaya és una senzilla i bella història sobre dues germanes que es retroben en els campaments sahrauís. Ens explica com és la vida allà a través de Fatimetu (Nadhira Mohamed), una espanyola d’origen sahrauí que es veu obligada a tornar als campaments després de la mort de la seua mare.

Fàtima trobarà l’amor de Said. Però per sobre de tot es trobarà amb la seua germana Hayat (Memona Mohamed), un exemple de superació que ens demostra que si es vol es pot tirar endavant fins i tot en circumstàncies tan adverses, gairebé una metàfora del que passa en els campaments on sembla que s’ha instal•lat la idea que ja no es pot fer res i és millor viure deixant-se portar per les circumstàncies.

Amics del Poble Sahrauí de Xàtiva es desplaçarà hui dijous 3 de maig fins a València per tal d’estar en la preestrena de la pel·lícula Wilaya, dirigida per Pedro Pérez Rosado, que es realitzarà als Cinemes LYS. A partir del 4 de maig es podrà veure als cinemes del País Valencià i de la resta de tot l’estat. Desitgem que també es puga veure als cinemes de la nostra ciutat. Durant les III Jornades de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del 2009, el nostre col·lectiu va convidar al director Pedro Pérez Rosado que va acudir a Xàtiva i ens presentà i ens explicà la pel·lícula Cuentos de la Guerra Saharaui.

 

Memona Mohamed va obtenir el Premi a la Millor Actriu per Wilaya en la passada edició del Festival d’Abu Dhabi.