PP d’Ontinyent: «Este govern municipal ha creat 179 llocs de treball amb recursos propis i de la Generalitat»

lina-insa-copia

L’equip de govern d’Ontinyent ha respost les acusacións del portaveu del PSPV en la localitat, Jorge Rodríguez, en referència a la responsabilitat dels ajuntaments sobre les xifres d’atur als municipis:

Lamentablement acudim una vegada més a episodis que mostren una actitud del Sr. Rodríguez que, lluny de treballar pels interessos dels veïns i veïnes del nostre poble es dedica, ja no sols a dir falsetats i crear bronca social, sinó que a és a insultar.

Està fent el que fan les persones que no tenen arguments ni raó, que és insultar i desqualificar. Ara la gent necessita més que mai un clima de confiança i de vore que realment ens preocupem per ells.

El Sr. Rodríguez segur que no rep a cap parat ni a cap família que està passant dificultats. Nosaltres, en el govern municipal estem rebent a gent que està passant vertaders drames humans i familiars. I ens preocupa molt.

Jo crec que tots agrairíem que el Sr. Rodríguez mostrara un poc més de sentit comú i que complira la seua paraula, treballant pels interessos d’Ontinyent i no dedicara el seu temps a destruir i seguir les consignes marcades pel PSOE a nivell estatal.

Una vegada més, Jorge Rodríguez culpa a l’Ajuntament dels alts índex d’atur que hi ha a la nostra població…. Açò és el colmo dels colmos, el despropòsit més gran de tots, i les xifres que donem a continuació ho evidencien.

A pesar de la greu crisis econòmica, de la dificultad de crear llocs de treball a causa de les pèssimes condicions que ofereix el govern central, i dels pocs recursos que ens arriben des de Madrid, este govern municipal ha aconseguit la creació de 179 llocs de treball… i tot amb recursos propis i els procedents de la Generalitat Valenciana.

Hem posat en marxa onze programes per a fomentar la formació i contractació de persones a l’atur, tots ells amb gran èxit:

  • Salari Jove i programa EMCORP: amb subvencions del SERVEF per valor de 242.493 euros s’han aconseguit 18 contractes
  • Pla Integral d’Ocupació: 88 llocs de feina i 201.000 euros tramitats destinats a subvencions per a les empreses que han contractat a estes persones
  • Borses de treball: 42 insercions laborals gestionades amb recursos propis municipals
  • Programa d’assessorament a emprenedors: 9 expedients de subvenció tramitats per l’Ajuntament i 50.000 euros en ajudes procedents dels SERVEF
  • Assessorament en la tramitació d’ajudes per a treballadors excedents del tèxtil: 103 consultes individuals i 39 sol·licituds de subvenció tramitades
  • Concurs d’Emprenedors : 5 projectes empresarials presentats i 4.500 euros procedents de l’Ajuntament per als 2 guanyadors
  • Taller de formació per a la inserció laboral (TFIL), d’ajudant de cuina: 48.300 euros de subvenció procedents del SERVEF que han servit per a formar i contractar a 10 persones, en este cas alumnes del Centre de Menors El Rogle
  • Programa de Formació Ocupacional consistent en un curs de jardiner de 230 hores, finançat per IMELSA i del que s’han beneficiat 14 alumnes
  • Taller de Empleo para el reciclatge professional: 30 alumnes i 7 persones contractades per l’Ajuntament durant un període de 12 mesos per a l’ejecució dels treballs de l’àrea rural, Perú. Tot amb una subvenció del SERVEF de 559.263,50 euros

I davant d’estes dades, el Sr. Rodríguez té el valor de dir que l’Ajuntament d’Ontinyent i la Generalitat Valenciana no està prenent mesures anticrisis?

Les mesures més importants passen per que el govern nacional, el del Sr. Zapatero, establisca unes condicions i bases econòmiques que afavorisquen la creació d’ocupació.

Per a eixir de la crisis s’ha d’ajudar als autònoms i als empresaris que són els que generen llocs de feina… i el que fa el govern de Zapatero és afonar-los.

Per a que estos empresaris i autònoms generen feina i riquea, han de comptar amb diners amb els que poder treballar… i els diners no els arriben perque el govern central ha repartit milers de milions d’euros entre la banca… això sí, sense donar noms i sense exigir-los que eixa injecció de diners arribe a qui té que arribar: al ciutadà… per a que compre vivendes, cotxes, per a que consumisca…

Les vertaderes mesures les ha de posar el govern central i no els ajuntaments, que tenim molt poc marge de maniobra.

L’únic responsable d’esta brutal crisis és el Sr. Zapatero i és a d’ell a qui hi ha que protestar-li i exigir-li explicacions.

Ell ha estat negant la crisis fins fa 15 dies. En el 2007 estàvem tots vegent que teníem una forat crisis i ell la negava per a guanyar les eleccions.

Quan ja no podia negar-la, va començar a tirar-li la culpa a Bush, al globo immobiliari, a la banca… i ara qué? Tenim la culpa els ajuntaments? Només ens faltava sentir això: açò és el colmo dels colmos…

El Sr. Zapatero ha mentit. Sí que hi ha crisi, sí que hem superat lamentablement els 4 milions de parats, està ofegant a tots….

Empreses, autònoms, professionals, comerciants, tallers, bancs, ajuntaments… està ofegant-nos a tots… i volem dir que la culpa és ara dels ajuntaments?

Nosaltres rebem tots els dies a gent que està en paro, que està passant dificultats i intentem ajudar-los en la mesura de les nostres possibilitats…

Que ningú pretenga ara que entrem en el joc de assumir una responsabilitat que no és nostra, que és del Sr. Zapatero…

Ha d’afonar-mos a tots i damunt tindre nosaltres la culpa? Per l’amor de Déu…