PODEM es presenta en la Casa de la Cultura de Xàtiva hui 25 d’abril

L’acte comptarà amb la presència del candidat valencià José María Copete, de gent de moviments socials i actuacions, entre elles de Pep Gimeno “Botifarra”.

La iniciativa PODEM presenta la seva candidatura per a les properes eleccions europees en la Casa de la Cultura de Xàtiva.

El projecte ha vingut despertant una gran expectació, la qual cosa ha quedat palesa, tant en la massiva assistència de què han gaudit els seus actes de presentació arreu de l’Estat, com en els diversos processos de participació ciutadana que ha generat. En poc més d’un dia, Pablo Iglesias arreplegà les 50.000 signatures de suport que reclamava per tal de donar el pas de presentar-se com a candidat per a les europees. Les seues primàries han sigut les més participatives de les europees, amb 33.165 participants.

La participació en l’elaboració col·laborativa del seu programa també ha sigut massiva, amb aportacions dels més de 300 cercles de tot l’Estat. Els 15.000 avals necessaris per tal de poder presentar la candidatura s’han aconseguit també molt abans que acabara el termini establert.

L’acte de Xàtiva que començarà a les 18h, realitzat en una data tan emblemàtica com el 25 d’abril, servirà per a presentar la Declaració de Xàtiva, on els cercles valencians manifesten la intenció de construir projectes propis centrats en la societat valenciana i la necessitat de sumar forces per a transformar la majoria social en majoria política. Així, en l’acte, a més de la intervenció de Pablo Iglesias com a cap de llista de Podem per a les europees, parlarà José María Copete, activista del 15M i de la PAH en Alacant, i primer candidat escollit del País Valencià. A més, l’acte comptarà amb la participació de gent de moviments socials (com Escola Valenciana o la PAH) i sindicats. L’acte comptarà també amb l’actuació de Pep Gimeno, «Botifarra», dolçainers i diferents projeccions.