Pla de neteja i rec als barris d’Ontinyent

Les tasques a les zones de Sant Josep i La Vila no obligaran a la retirada de vehicles

La regidoria de neteja de l’Ajuntament d’Ontinyent, en col·laboració amb la regidoria de Policia Local i l’empresa prestatària del servei de neteja viària, UTE-Urbacisa, iniciava ahir dijous un pla de rec i neteja amb aigua a pressió dels carrers dels barris de Sant Josep i La Vila. L’actuació incidirà especialment en el mobiliari urbà, sobretot en elements com ara les papereres, els contenidors de recollida selectiva i els soterrats.

Tal com explicava el regidor de Neteja, Manuel Cuesta, en arribar ja el bon oratge, “i com que l’hivern no ha tingut massa precipitacions”, s’ha considerat oportú dur a terme aquest rec amb aigua a pressió, que es farà cada dia a primera hora del matí durant les pròximes setmanes.

El regidor de Policia Local, José Mª Hoyos, explicava que amb la finalitat d’ocasionar les menors molèsties possibles “no prohibirem l’estacionament, i sols en determinades zones amb pendents s’utilitzaran tanques grogues per a prohibir el pas del trànsit”, que estarà en tot moment regulat per la Policia Local. Les tasques seran realitzades amb un camió cuba que anirà acompanyat per un vehicle de menors dimensions que serà el que faça la neteja del mobiliari urbà.

Manuel Cuesta afegia que esta actuació es planteja a de cara a l’estiu per mantenir els carrers en bones condicions, però no serà tan intensa com el pla de xoc de neteja intensiva que es va dur a terme durant la passada tardor “i que tornarem a realitzar en passar l’estiu, que és un moment òptim per a una actuació d’estes característiques”, assenyalava el regidor de Neteja.