Pau Alabajos en Canals aquest dissabte 10 d’octubre

alabajos-copy
Des de l’Escarot, l’Assemblea de Joves de La Costera, us informem que el proper 10 d’octubre arribarà per primera vegada el Correllengua a Canals.

Actes:
18h- Passacarrer del Correllengua des de la Pl. Pont del Riu. Amb la participació de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Canals. En
acabant, Toni Cucarella llegirà el manifest del Correllengua.

19h Taula redona al C.S.A. La Lloca: “ La llengua a La Costera”. Amb la participació de col•lectius polítics, culturals i socials de la comarca (participació individual oberta i lliure). Es parlarà de la situació actual del valencià a la comarca, de les perspectives de futur i de les estratègies a adoptar per a normalitzar la llengua.

21h Sopar popular. Amb entrepans diversos, picadeta i beguda. 5 euros.

23h Concert per la llengua amb Pau Alabajos. Entrada 2 euros.

corre09-escarot-copyQUÈ ÉS EL CORRELLENGUA?
Aquesta iniciativa va sorgir l’any 1993 a l’illa de Mallorca, inspirada en la Korrika del País Basc, que sorgeix amb la finalitat de demostrar la vitalitat de la llengua catalana i fomentar-ne l’ús social. El 1995 es començà a fer al País Valencià i a partir del 1996 es portà a la resta dels Països Catalans.
L’evolució del Correllengua es fa evident si tenim en compte que en el seu inici comptava amb una dotzena de pobles que celebraven actes de Correllengua i avui són més de 400 municipis. El Correllengua és la iniciativa per la llengua que anualment mou més persones arreu del país.
El 2008 es van portar a terme uns 600 actes –122 dels quals es van realitzar al País Valencià,- un centenar mes que l’any 2007; per la qual cosa es van mobilitzar prop de 500.000 persones.
El Correllengua es vertebra amb el pas de la flama, l’element simbòlic i cohesionador de tota aquesta iniciativa, per les diferents poblacions del país. I aquest any l’Assemblea de Joves hem pres la iniciativa per a fer-lo arribar també a Canals.

C.S.A. La Lloca