Paraiguada a la falla El Mercat d’Alzira

Més de 500 paraigües cobreixen el carrer Faustino Blasco

Durant estos dies, a penes es vorà el cel al carrer Faustino Blasco d’Alzira. L’artista alzireny Víctor Balaguer ha traslladat a la capital de la Ribera Alta una iniciativa ja vista a països com França, Xina, Portugal o Alacant: l’anomenada Paraiguada del Mercat.

Més de 500 paraigües cobreixen el carrer amb multitud de colors vius que està sent motiu de curiositat i admiració entre els veïns d’Alzira. Empreses i particulars han col·laborat en la iniciativa abonant 10 euros per cada paraigües. A canvi, s’ha imprés el seu logo, nom o qualsevol frase que hagen elegit per tindre personalitzat el parasol. Quan passen les festes josefines, podran recollir-lo per quedar-se’l o regalar-lo.
Fa dos anys, quan el monument de secció Especial de la falla El Mercat es va cremar cinc mesos abans de les festes junt el taller de l’artista, Balaguer -faller de la comissió- va proposar fer un concepte diferent de falla que va atraure milers de visitants. A la figura de l’Au Fènix creada amb vareta per l’artista Manolo García, va posar per baix un muntatge fotogràfic de 100 m2 amb un efecte d’anamorfosi que donava la impressió de profunditat d’una fosa d’on resorgia la mítica au.