Paco Sánchez Roca, nou director de “La Música Vella” de Xàtiva

Té una gran experiència, ja que ha dirigit diferents formacions al llarg dels seus 25 anys de carrera

Paco Sánchez Roca és, des de fa unes setmanes, el nou director titular de «La Societat Musical La Primitiva Setabense» de Xàtiva, popularment coneguda com “La Música Vella”. Per unanimitat de la Junta Directiva i amb el consens de tota la plantilla de músics, s’ha elegit el nou director en substitució de l’anterior, el compositor i prestigiós director enguerí Teo Aparicio-Barberán.

Dins del món de la direcció de bandes se’l coneix col·loquialment com Paco Roca. El president de la Societat, Luis Enrique Alonso, ha destacat que el nou director “reuneix totes les capacitats i qualitats que ara mateix necessita la nostra Societat Musical per a poder estar al capdavant de la nostra Banda. Una gran experiència com a director l’avala, com així ho demostra el nivell assolit per cadascuna de les anteriors formacions que ha dirigit al llarg dels seus 25 anys de carrera, i un coneixement exhaustiu de la casa”. Alonso remarca que Paco Roca “pràcticament ha estat professor de tots els components que ara mateix formen la plantilla, per no parlar de la seua implicació i esforç a tots els nivells i facetes, tant musicals, com educatives i socials dintre de La Vella”.

El mateix director ha declarat sentir-se “molt agraït” per la confiança dipositada en ell, i “il·lusionat” davant el nou repte que se li presenta. “No ha estat fàcil prendre la decisió, ja que he passat uns anys meravellosos i plens de satisfaccions artístiques amb la Banda de la Llosa de Ranes, però crec que els cicles han de tancar-se en el millor moment”, manifesta. Ara toca, amb l’ajut de tots els músics de “La Vella”, “intentar gaudir i fer gaudir de la millor música, basada en el treball i l’esforç col·lectiu d’aquesta gran Societat Musical. Sé que és difícil ser profeta en la teva terra, però espere estar al nivell de la meua Banda i a la dels meus predecessors en la direcció artística de la mateixa”, finalitza el nou director.