Oscar Salamanca guanya la medalla de bronze al Campionat d’Espanya de taekwondo

L’esport ollerià continua donant bones notícies, esta vegada de la mà del jove Óscar Salamanca Albiñana que aconseguia el passat dissabte, 5 de novembre, la medalla de bronze al VII Campionat d’Espanya sub 21 de taekwondo.

Ho va fer per primera vegada i amb 18 anys i es tal i com ha assegurat l’alcalde, José Vidal, “tot un orgull per al nostre poble ja que demostra tindre un gran esperit de sacrifici, d’entrega i de professionalitat malgrat la seua edat i ha deixat el nom del nostre poble molt alt al igual que el de la Comunitat Valenciana a la que ha representat en este campionat nacional d’una manera molt digna amb eixe tercer lloc aconseguit”.

I es que Óscar és un jove amb un gran present i futur en el taekwondo que una vegada més no va defraudar i el seu sacrifici va tenir la seua recompensa, aconseguint la medalla de bronze després de vèncer per 6-1 al representant Basc i per 5-0 al representant català.

Dos victòries que el va permetre plantar-se en semifinals contra qui era el màxim favorit amb 20 anys i actual doble campió d’Espanya de la categoria i subcampió d’Europa el galleg Jose Antonio Andrade, la sort i la major experiència es van aliar amb el gallec que va vèncer a Oscar per 11-7 en un combat que van qualificar de final anticipada on es va poder apreciar un enfrontament tremend i la lluita de dos colossos donant-lo tot en el tatami, on ningú volia perdre, dir que en la final el gallec no va tenir oponent i va aconseguir fer 13-2.

No obstant, el bronze sap a glòria per a Oscar i tal i com ha assegurat el regidor d’esports, Vicente Oviedo «Óscar és ja un gran esportista i si continua en esta línea estem segurs que arribarà encara més lluny i continuarà donant alegries i prestigi al nostre esport. Ens dona la sensació que si segueix treballant com fins a ara pot arribar encara més lluny.»