Ontinyent viu el segon cicle de concerts de música festera

cocert-1
Els actes s’enmarquen en la programació del 150 aniversari dels Moros i Cristians

Ontinyent va viure el passat diumenge una completa jornada festiva. I es que, dins els actes previstos per a conmemorar el 150 aniversari de les festes de Moros i Cristians, van tindre lloc una missa pels festers difunts, un esmorzar de germanor, i el segon cicle de concerts.

El dia va començar amb una missa celebrada en la parròquia de Sant Carles, on es troba la imatge del Crist de l’Agonia, en sufragi de tots els festers difunts. L’església estava plena de festers que acompanyaven els càrrecs. Després de la missa, va haver-hi un esmorzar de germanor en el casino de la Societat.

Posteriorment, a les onze i mitja del matí, i en la sala multiusos, es va celebrar el segon del cicle de concerts del 150 aniversari, en esta ocasió a càrrec de la Unió Musical d’Ontinyent, dirigida per D.José Francisco Mira.

En la primera part es van interpretar cinc magnifiques obres de compositors de destacada rellevància dins de la musica festera morocristiana. La primera de les composicions va ser el pasdoble “a l’Abed Alkasar” (2006), del compositor José R. Pascual Vilaplana; tot seguit es va interpretar la marxa mora “El colze” (2004) de Ramón García Soler; en tercer lloc s’escoltava la marxa cristiana “Inarpa” (2009),de Saül Gómez i Soler; la quarta composició interpretada es tractava de la marxa mora “Al primer Tro” (1988) de Rafael Mullor; per a acabar la primera part d’aquest concert matinal s’escoltava “Embajador moro” (1997), marxa mora de Daniel Ferrero Silvaje.

cocert-3Cada vegada que s’interpretava una d’aquests obres, el director José Francisco Mira reconeixia el treball saludant l’autor, ja que els cinc es trobaven en la sala, presenciant el concert. El públic agraïa la seua música i la salutació amb forts aplaudiments. Abans de finalitzar la primera part del concert, el president de la Unió Musical d’Ontinyent, en nom de tots els músics, feia entrega d’un diploma commemoratiu d’aquest concert als cinc compositors.

La segona part del programa musical fester estava format per un conjunt d’obres musicals pensades des de i per a Ontinyent. S’iniciava amb una de les peces més antigues del gran compositor Rafael Martínez Valls, la marxa mora “Paso a la Cabila” (1917) i tot seguit es continuava amb quatre obres musicals del cèlebre compositor ontinyentí José Mª Ferrero Pastor, el pasdoble “Reina de festes 1960” (1960); la marxa mora “Ovana” (1974); la marxa cristiana “Apóstol poeta Rafael Duyos” i finalitzava el concert amb la fantasia “Muladiana” (1985).

Al finalitzar esta segona part, el senyor president de la Societat de Fester va dirigir unes paraules a tots els assistents recordant la importància de l’any fester de 2010, any del cent cinquanta aniversari, animava a totes i tots a celebrar i gaudir de tots els actes que s’han programat i agraïa el treball, esforç i dedicació que des de tots els àmbits s’està fent per portar a bon terme i amb molt d’èxit totes les activitats previstes en este memorable i significatiu moment de la història festera de la ciutat. Feia menció de totes i cada una de les persones i institucions que col•laboren i participen en totes les activitats programades des de la Societat de Festers. Finalment presentava oficialment a la ciutat d’Ontinyent els festers i festeres que en este 2010, any del cent cinquanta aniversari, ostenten els càrrecs de Capitans, Ambaixadors, Banderers i primers Trons dels dos exèrcits, així com el fester que es farà càrrec del Pregó,el fontano i cronista de la Societat de Festers Fermín Ferrero.

Concloïa l’acte amb la interpretació de la marxa mora “Chimo” i de l’himne de la ciutat.