Ontinyent ultima el trasllat del Punt d’Encontre Familiar a la Casa de Sant Rafel

S’atén la petició dels usuaris de tornar al casc urbà un servei que estava prestant-se al polígon industrial

L’Ajuntament d’Ontinyent està duent a terme les tasques d’habilitació de les noves instal·lacions del Punt d’Encontre Familiar a la Casa de Sant Rafel, tornant aquest servei al casc urbà, com demanaven el seus usuaris. Aquest servei, que fins ara es trobava a les instal·lacions de la Prefectura de Policia Local, canvia d’ubicació aprofitant l’imminent trasllat de la prefectura de la Policia Local a l’edifici que actualment ocupa Correus a la Plaça Major, trasllat que permetrà a l’Ajuntament evitar pagar durant els propers quatre anys un total de 732.409 euros contemplats al contracte aprovat per l’anterior corporació.

El servei del Punt d’Encontre Familiar és un servei gestionat per Creu Roja i oferit a instal·lacions municipals on s’afavoreix el dret dels menors a trobar-se amb els progenitors o altres familiars després de la ruptura o separació de la parella, i garanteix la seguretat dels menors en estes relacions. El fet d’haver de desplaçar-se al polígon suposava un inconvenient per als usuaris, que van expressar a l’Ajuntament el seu desig de que el servei tornara al casc urbà.

La regidoria d’obres que coordina Manuel Cuesta està realitzant les tasques d’acondicionament i pintura del nou espai, que compta amb prop de 100 m2 repartits en dos estàncies i un hall, on prestaran servei un psicòleg i diferents tècnics, comptant-se amb presencia policial quan aquestos ho consideren necessari. A més de l’avantatge de tornar al nucli urbà, la nova ubicació compta amb l’atractiu de trobar-se front una zona enjardinada amb jocs infantils dels que poden fer ús els menors que acudisquen a fer ús del servei. El Punt d’Encontre Familiar d’Ontinyent atén actualment al voltant de 50 menors, rep expedients no sols del partit judicial d’Ontinyent, sinó també de Xàtiva, i pot prestar servei a casos d’altres zones com ara Gandia o Alzira, de ser necessari.