Ontinyent subvenciona fins al 50% el lloguer de naus industrials i locals comercials per afavorir l’activitat econòmica

Les sol·licituds es podran presentar des d’esta setmana i fins el proper 30 de novembre

L’Ajuntament d’Ontinyent obri esta setmana el termini per sol·licitar subvencions al lloguer de naus industrials i locals comercials, per tal d’afavorir l’activitat econòmica a la ciutat. Es tracta d’unes aportacions incloses al Programa d’Ajuda a la Reindustrialització impulsat pel Govern d’Ontinyent, que era recentment presentat per l’Alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, al qual, explicaven, “partim d’un dels pilars de la gestió del govern, com és la eficiència econòmica, generant estalvis per dedicar-los a altre dels pilars bàsics, l’impuls de la ciutat com a generadora de feina”.

Cal recordar que l’Ajuntament, en col·laboració amb les distintes empreses immobiliàries ontinyentines, ja va crear el passat any el Banc de Naus i Locals comercials per posar a disposició d’emprenedors i empreses de dins i fora del municipi naus en condicions preferents als polígons industrials del terme municipal, per tal d’afavorir que generen activitat econòmica a la ciutat. Aquest Banc de Naus i Locals es vol aprofitar també per promoure la generació d’activitat econòmica i la revitalització afavorint el lloguer de locals a la Plaça de Sant Domingo i el denominat “Carrer Major” (carrers Gomis i Maians), on en l’últim any l’obertura d’establiments va duplicar els tancaments.

D’aquesta manera, les naus llogades a través del Banc de Naus i Locals comercials municipals poden beneficiar-se d’una subvenció de fins el 50% del lloguer, amb un màxim de 300 €/mes; i per tal d’incentivar l’obertura de noves activitats comercial i d’hostaleria al carrers Gomis i Maians així com a la Plaça de Sant Domingo, s’han implantat ajudes al lloguer de fins el 50%, establint un màxim de 150 euros mensuals.

Les bases d’estes ajudes van ser aprovades pel plenari el passat 27 de febrer, es van publicar al BOP el 21 de maig, i les sol·licituds de subvenció es podran presentaran des de la publicació de les bases a la web www.ontinyent.es esta setmana i fins el 30 de novembre de 2014 al Registre General d’Entrada de l’Ajuntament d’Ontinyent. La instància de sol·licitud com el model de memòria descriptiva podran obtenir-se tant a les oficines de l’Ajuntament com a través de la pròpia web municipal.