Ontinyent sotmet a una reforma integral l’Avinguda de la Generalitat amb el Pla d’Ocupació

Es tracta d’una via molt utilitzada pels alumnes de l’Institut de l’Estació per a l’accés peatonal al centre

L’Ajuntament d’Ontinyent ha procedit a la realització d’una actuació de reforma integral de l’Avinguda de la Generalitat, una via molt utilitzada pels alumnes de l’Institut de l’Estació per accedir a peu a aquest centre, ja que comunica amb l’única passarel·la que travessa la carretera CV-40 a l’altura de la Ronda Sud. Les obres han estat incloses al Pla d’Ocupació i Reactivació Econòmica posat en marxa pel Govern d’Ontinyent, “un pla que està complint estrictament els terminis previstos en la seua execució, amb unes obres que els treballadors estan realitzant amb la màxima eficiència”, destacava el regidor d’Obres, Manuel Cuesta.

Les obres, coordinades des de l’àrea de Territori que dirigeix Rebeca Torró, s’han realitzat al tram que va des de la gasolinera Gibsa fins la passarel·la peatonal que va a l’Institut de l’Estació, una zona amb diversos solars que havia de ser millorada per l’agent urbanitzador que ha d’edificar en els mateixos segons es preveu al Pla General. “En vista que no va a edificar-se en aquest espai als propers anys, i que aquesta via és molt transitada pels alumnes de l’Institut de l’Estació, hem decidit intervenir, perquè es trobava en molt mal estat” afegia Cuesta. D’aquesta manera, s’han reparat les parts del paviment deteriorades, s’han fet soleres de formigó noves, i s’ha adaptat els passos de vianants a les persones de mobilitat reduïda, canviant de lloc un d’ells que es trobava a més a més a l’eixida d’una corba, per tal de millorar les condicions de seguretat. A més a més, s’han col·locat fites per evitar l’estacionament indegut a les voreres.

Amb estes obres, executades des del passat mes de juny, s’ha unit l’Avinguda de la Generalitat a l’ampliació de la ruta perimetral realitzada al nou passeig de Benarrai (on la regidoria de Sostenibilitat també està realitzant diverses obres incloses al Pla d’Ocupació). D’aquesta manera, s’ha creat un accés a aquest passeig des de l’antiga fàbrica de Mantas Mora; i s’ha aprofitat per habilitar l’accés per l’altre costat del passeig que comunica a l’Avinguda Daniel Gil, on s’ha creat un nou pas de vianants adaptat també a persones amb mobilitat reduïda. Des de l’àrea de Parcs i Jardins, de la que també és regidor Manuel Cuesta, s’ha aprofitat en aquest últim tram per col·locar testos i plantes ornamentals, tots ells reciclats, en aprofitar-se d’altres espais on s’havien retirat amb anterioritat per diversos motius.

Cuesta incidia en què “sabem que amb aquest Pla d’Ocupació no anem a arribar ni a tots ni a tot, però volem és llançar un missatge a la ciutadania de què els esforços que tots estem fent per tal d’estalviar i no gastar més del que ingressem estem destinant-los a allò que més necessita la nostra gent: feina”. El regidor afegia per últim recordant que el Govern d’Ontinyent “no va a escatimar esforços per posar en marxa iniciatives generadores de treball, dins la modèstia d’un ajuntament i sabent que no tenim les competències en matèria d’ocupació. Els qui les tenen, que són els Govern de Rajoy i Fabra, han de prendre nota del que estem fent i ficar-se les piles, perquè els ciutadans no poden esperar més”, concloïa Manuel Cuesta.