Ontinyent se suma a la prevenció per evitar l’expansió del mosquit tigre

La regidora de Sanitat demana a la ciutadania que atenga a les recomanacions de la Direcció General de Salut Pública

L’Ajuntament d’Ontinyent s’ha sumat a les mesures de prevenció recomanades per la Conselleria de Sanitat per evitar la proliferació del mosquit tigre a tota la Comunitat Valenciana. Així mateix, la regidora de Sanitat, Matilde Francés, ha demanat a la ciutadania que tinga presents una sèrie de recomanacions per fer front a l’expansió d’aquest insecte.

Francés explicava que l’aparició del mosquit tigre a la península, “no és nova, ja que des de 2004 s’han detectat exemplars, però últimament ha aparegut en diversos municipis valencians i hem d’actuar per evitar la seua expansió, per la seua capacitat potencial per transmetre malalties com la chikungunya o el dengue”. Es calcula que entre el 60-80% dels vivers larvaris de l’espècie en ambients urbans se situen en àrees privades, “de manera que la participació de la ciutadania en el manteniment de l’entorn peridomèstic resulta de vital importància”.

D’aquesta manera, seguint les directrius del la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, es prendran mesures com ara la localització i eliminació de punts de cria, la vigilància dels imbornals i la xarxa de sanejament, o el control del rec en vies públiques i jardins per evitar l’acumulació d’aigua estancada, entre d’altres. Així mateix, es demana a la ciutadania que col·labore aplicant una sèrie de mesures: evitar recipients que puguen acumular aigua estancada; mantenir els nivells de clors adequats en piscines, basses i estanys durant tot l’any; protegir els pous i aljubs amb malles mosquiteres; vigilar el reg per goteig; renovar cada 2 o 3 dies l’aigua dels abeuradors dels animals i tirar aigua en els albellons, almenys una vegada a la setmana.

La regidora de Sanitat incidia en què “com que el mosquit tigre necessita molt poca quantitat d’aigua per criar, la col·laboració ciutadana és fonamental. És cert que encara no és un problema greu, però per evitar que puga arribar a ser-ho s’hem d’implicar totes i tots”, concloïa Matilde Francés.