Ontinyent retira el mur que dividia el Parc de Pere IV

S’habilita la zona per a poder acollir espectacles
La Regidoria de Parcs i Jardins ha procedit estos dies a la retirada del mur que des de fa més d’una dècada dividia en dos parts el Parc de Pere IV d’Ontinyent. Es tracta d’un mur de 3 metres d’alçada que es va construir en l’any 1999 per tal de separar el parc dels terrenys colindants, que eren de propietat privada però que van ser adquirits per l’Ajuntament en l’any 2001 per mitjà d’una permuta, i que van ser destinats també al seu ús com a parc. D’aquesta manera, el parc es va expandir però quedant dividit en dues parts, per la qual cosa els veïns del barri de Sant Rafel venien reclamant a l’Ajuntament la seua retirada.
El Regidor Manuel Cuesta explicava que “els veïns de la zona van demanar a l’Alcalde Jorge Rodríguez que es retirara un mur que no sols portava anys sense utilitat pràctica, sinó que impedia que els pares pugueren controlar adequadament als seus fills quan estos quedaven a l’altra part del mur”, assenyalava.
L’Alcalde i el regidor de Parcs i Jardins visitaven recentment les obres, per les quals s’ha procedit a l’enderroc i retirada del mur, en una obra que ha estat realitzada per l’empresa local Excavaciones Rafa Coll, i que ha inclòs també altres reformes que serviran per millorar les condicions del parc. En concret, s’ha fet un desaigue que servirà per evitar que es produisquen embassaments a la part central del parc en èpoques de pluja, com venia ocorrent fins ara, i s’ha retirat una antiga bassa. Manuel Cuesta afegia que “amb tot açò hem guanyat a més una gran superficie central en unes condicions de visibilitat i amplària que permetran fer al parc concerts o espectacles que fins ara no era possible dur a terme”.
En definitiva, assenyala el Regidor de Parcs i Jardins, “hem guanyat en seguretat, en imatge i en operativitat, amb una actuació que segueix en la línia empresa de millora dels parcs i jardins de la ciutat”, una sèrie d’actuacions que ha inclòs també als últims mesos la reposició de més de 40 exemplars d’arbrat, la millora de les zones de jocs infantils de diversos parcs de la ciutat, i en estos moments també la reforma i renovació de la imatge del Parc de la Glorieta.