Ontinyent reparteix 300.000 bosses per a millorar la recollida d’excrements de gos a la via pública

El Regidor de Neteja anuncia la creació d’un 5é parc de gossos a la ciutat als propers mesos

Ontinyent està repartint al llarg de 2014 un total de 300.000 bosses per a la recollida d’excrement de gos a la via pública, una mesura amb presa per l’Ajuntament i l’empresa adjudicatària (Urbacisa) per tal d’afavorir al màxim la neteja viària. El Regidor de Neteja, Manuel Cuesta, que ha anunciat la creació d’un 5é parc de gossos a la ciutat als propers mesos, ha demanat a la ciutadania “un ús més responsable dels instruments que estem posant al seu abast i al de les mascotes, ja que estem registrant alguns casos de conductes poc cíviques contra les que s’hem d’implicar tots i totes”, apuntava.

Cuesta explicava que “hem passat de 20 dispensadors i 80.000 bosses en 2011 a 57 dispensadors per barris i urbanitzacions i 300.000 bosses en 2014, una quantitat més que suficient per atendre els gossos que tenim al casc urbà. Hem tingut certa davallada a la quantitat d’excrements a la via pública, però encara ens queda camí per assolir els resultats que volem, i per als quals és imprescindible la implicació de la ciutadania”, assenyalava el regidor.

En aquest sentit, el regidor explicava que estan donant-se massa casos d’usuaris que retiren els paquets de bosses sencers, deixant als veïns que venen darrere sense la possibilitat d’utilitzar-ne, “una actitud poc cívica que a més de suposar una major despesa per a l’Ajuntament, que som tots, fa que els usuaris que arriben posteriorment es troben sense bosses. Si exigim i volem una ciutat neta hem d’actuar en conseqüència”, assenyalava.

Cuesta afegia que “tenir un animal de companyia implica també una responsabilitat amb la mascota i amb la resta de veïns, i el desitjable és que cadascú exercisca eixa responsabilitat sense haver de recórrer a sancions que ningú vol”, manifestava, en referència a les multes per incompliment de les ordenances relatives als animals, que de les quals han hagut tres només al llarg d’esta setmana.

Manuel Cuesta recordava també que “els parcs de gossos també tenen unes normes d’us que estan detallades a l’entrada de cadascun d’ells, i entre les que estan la obligació de recollir també allí els excrements. Estos parcs son punts d’esplai per als animals amb els seus propietaris, no llocs on es puga embrutar indiscriminadament”. Amb tot, el regidor destacava que “l’impacte en concret d’estos parcs de gossos està sent molt positiu no sols per a la neteja, sinó per la convivència ciutadana i el gaudi de les mascotes”, manifestava.

El 5é parc de gossos que està previst crear al municipi als propers mesos estarà en un lloc per determinar al barri de Sant Rafel, i s’afegirà als ja creats a Sant Josep (junt al recinte firal), Sant Rafel (al carrer de Cristòfor Colom) el Llombo (al carrer del Barranquet) i el Poble Nou (a la Plaça del Músic Vicent Rodríguez).