Ontinyent rep la marxa dels «Iaioflautes» de València

L’alcalde els va mostrar el seu suport

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, va rebre la columna del col·lectiu dels Iaioflautes que va arribar a l’Ajuntament de la ciutat el dilluns. Els Iaioflautes, moviment reivindicatiu format per pensionistes i jubilats de la ciutat de València, van vindre a Ontinyent per visitar llocs característics de la ciutat com el Pou Clar o el Museu Fester i manifestar allí les seues accions de lluita social pacífica, en forma de perolades, xiulades i càntics.

L’alcalde, acompanyat pels regidors Rebeca Torró, Fran Quesada i Manuel Ruiz, va expressar el seu suport a la causa dels Iaioflautes i els va donar la benvinguda a la ciutat. A més, els va animar a seguir amb les seues reivindicacions, que persegueixen el manteniment de l’estat del benestar i la “lluita contra les especulacions” i “l’enriquiment sense escrúpols dels mercats”, a qui acusen d’haver “arruïnat el futur dels nostres fills i nets” i “d’haver acabat amb la democràcia”.

Els Iaioflautes van arribar a les 8:30 del matí a l’estació de trens d’Ontinyent, van esmorzar al Pou Clar i van visitar el mercat del dilluns. Després de la visita a l’Ajuntament, els Iaioflautes tenien prevista una visita al Museu Fester i un dinar al local de la Unió Democràtica de Pensionistes (UDP). El col·lectiu dels Iaioflautes va sorgir al 15M en maig i juny de 2011 i des d’aleshores ha estat implicat en assumptes socials. S’organitza de manera “plural i assambleària” i persegueix “la defensa de no sols els nostres drets, sinó també el futur dels nostres fills i nets”.