Ontinyent rehabilita l’edifici municipal dels jardins de la Glorieta i ampliarà els seus usos

L’obra dona continuïtat a les millores realitzades a l’escenari i l’antiga zona de les basses del parc

L’Ajuntament d’Ontinyent ha iniciat esta setmana les obres de rehabilitació de l’edifici municipal dels jardins de la Glorieta, una actuació inclosa al Pla d’Ocupació i Reactivació Econòmica amb el què el Govern d’Ontinyent aprofita el superàvit obtingut en 2012 per crear llocs de treball i millorar les infrastructures públiques. El Regidor d’Obres, Manuel Cuesta, ha destacat que aquest parc “es un espai emblemàtic per als ontinyentins que estem tractant de renovar i potenciar, ara amb una actuació inclosa en el Pla posat en marxa pel Govern d’Ontinyent per fomentar l’activitat econòmica i l’ocupació, que és el nostre primer objectiu”, manifestava.

L’obra, pressupostada en al voltant de 18.000 euros, consisteix en la reparació de la coberta de l’edifici, una construcció de 120m2 repartits en dues plantes, la primera de les quals es ve utilitzant com a bar-cafeteria en els mesos d’estiu, estant la segona destinada a magatzem de jardineria. L’última reforma important a que es va sotmetre la construcció data de fa més de 30 anys, raó per la qual, les vigues de fusta i el sostre s’havien deteriorat molt i cada volta que plovia s’omplia d’aigua. A estos primers dies s’està procedint a desmuntar la coberta existent, mantenint les bigues de fusta, sobre les quals es reconstruirà un tauler amb làmines de malla i una capa de compressió amb aïllant tèrmic sobre la qual es posarà morter i teules.

El regidor avançava que “amb esta intervenció obtenim a la planta superior un espai diàfan de 60 m2 que podrem destinar a nous usos que encara hem de determinar”, assenyalava. A més a més, a la planta baixa, que continuarà utilitzant-se com a bar-cafeteria, s’actuarà als lavabos i als acabats interiors i exteriors, perllongant-se la intervenció fins a finals d’octubre. L’edil recordava que aquesta actuació s’afegeix a la que es va dur a terme a finals de l’any passat a l’altra banda del parc, on es va fer un replantejament del jardí, es van eliminar unes bases inutilitzades i en mal estat, i també es va realitzar millores als parterres i la plataforma de l’escenari on es realitzen actuacions musicals als messos d’estiu.

Manuel Cuesta assenyalava que “el parc de la Glorieta és un espai molt apreciat per la gent d’Ontinyent que s’havia abandonat als últims anys, i al qual calia donar-li una bona repassada”, assenyalava. “Pensem que amb l’obra que es va fer i amb la que estem executant ara anem estem afavorint que els ciutadans de totes les edats puguen gaudir d’aquest lloc emblemàtic. Fer-ho a més a més amb un pla que aprofita el superàvit obtingut per la bona gestió econòmica per crear llocs de treball, és doblement satisfactori”, destacava el regidor.