Ontinyent reforçarà la vigilància policial als parcs públics i paratges naturals

El programa “Estiu amb tú” vetllarà per l’ús adequat d’estes zones i la convivència dels usuaris

La Regidoria de Policia de l’Ajuntament d’Ontinyent ha posat ja en marxa el programa “Estiu amb tú”, que permetrà reforçar la vigilància policial als parcs públics i paratges naturals durant el període estival. El regidor responsable de l’àrea, José Mª Hoyos, avançava que durant els propers mesos i fins la tardor s’incrementarà de manera efectiva la vigilància als parcs i zones verdes del casc urbà, així com al Pou Clar i la resta de paratges d’Ontinyent on es registra una notable afluència de visitants en aquest període.

Hoyos explicava que “amb l’arribada de la calor, els parcs i jardins de la ciutat són punt d’encontre de moltes persones de totes les edats, tant per el dia com de nit”, el que fa necessària una major presència dels agents de l’ordre “per tal de vetllar per la normal convivència ciutadana i l’ús adequat del mobiliari urbà”, assenyalava.

El regidor afegia que al cas del Pou Clar i la resta de paratges naturals, els agents vigilaran per la preservació del medi ambient i el respecte entre els banyistes, tot i recordant que existeix un ban de normes per al bon ús del Pou Clar al qual s’especifiquen les prohibicions i limitacions que han de tenir present els usuaris. En aquest sentit, Hoyos posava de relleu que prohibicions com tallar plantes, accedir al riu amb vehicles a motor i ciclomotors, o vessar líquids i detergents, per exemple, són normes que s’han de respectar durant tot l’any, “però als mesos d’estiu n’hi ha d’altres específiques com la de pescar o accedir amb animals de companyia, el que fa més important la presència dels agents tant per la seua tasca preventiva com per a intervenir en possibles confusions”, apuntava el regidor.

El regidor de Medi Ambient, Fran Quesada, recordava que a l’últim Consell Local de Medi Ambient es va manifestar el compromís per part de la regidoria de Policia “de realitzar una vigilància real dos vegades pel matí i dos vegades per la vesprada per part dels agents”. Esta mesura, segons afegeix Quesada “considerem que era una necessitat, a més d’una demanda dels amics del Pou Clar, acceptada de bon grat per tot el Consell Local de Medi Ambient”, afegia.

Des del Govern d’Ontinyent s’ha apuntat que amb el programa “Estiu amb tú” es vetllarà en tot moment per la pacífica convivència dels usuaris de les zones verdes i paratges d’Ontinyent, als quals s’ha demanat la seua col·laboració per conservar estos llocs.