Ontinyent reforçarà la seguretat amb motiu del concert de Pablo Alborán i les festes de Moros i Cristians

La Junta de Seguretat constata que la ciutat manté una taxa de criminalitat de menys de la meitat de la mitjana autonòmica

Ontinyent reforçarà la seguretat tant al nucli urbà com en el disseminat amb motiu del dispositiu especial previst per al concert del cantant Pablo Alborán i les festes de Moros i Cristians. Així es confirmava hui a la Junta de Seguretat que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Ontinyent, copresidida per l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez, i el Subdelegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Valderrama, a la qual han assistit també el Director General de l’Agència de Seguretat i Resposta d’Emergències, José Mª Ángel, la regidora de Seguretat, Tudi Guillem, i representants de la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local.

El dispositiu per a festes reforçarà la seguretat dels espectadors i el trànsit no només als enclaus on es produisquen aquestos esdeveniments i els seus voltants, sinó que a més reforçarà la vigilància en la resta del nucli urbà i el disseminat per prevenir possibles robatoris. Quant a les xifres globals, a la junta s’ha constatat que la ciutat manté una taxa de criminalitat de 21 casos per cada 1.000 habitants, molt per davall de la mitjana autonòmica (45 per 1000), donant continuïtat a les bones dades que venen assolint-se especialment als últims anys.

Els presents han coincidit en destacar que les xifres són molt positives la ciutadania pot sentir-se segura a Ontinyent, “tot i que no s’ha de baixar la guàrdia i seguir treballant tots coordinadament per mantenir estes bones xifres i seguir sent una ciutat capdavantera en matèria de seguretat”, destacava l’alcalde d’Ontinyent.

Entre les dades que han transcendit dels informes dels diferents cossos i forces respecte dels últims 12 mesos, s’ha destacat que, segons s’explicava des de la Policia Nacional, a Ontinyent han baixat un 8% els delictes i un 14% les faltes, així com un 51% els robatoris a domicilis, i un 14% el global de denúncies. Des de la Guàrdia Civil la xifra més significativa era l’augment en un 4% de l’esclariment dels delictes i en un 16% de l’esclariment dels delictes contra el patrimoni; mentre que la Policia Local posava de relleu en la comparativa del primer semestre de 2014 i el de 2015 un notable descens a les denúncies per sorolls i semblants (132 casos menys que fa un any) i les queixes per establiments públics (44 casos menys), mentre que han pujat en 50 casos les inspeccions a animals i en 16 les mediambientals.

Per altra banda, des de l’Ajuntament s’ha demanat a la Guàrdia Civil que augmente el seu recolzament presencial per al control dels estacionaments indeguts a les immediacions del paratge natural del Pou Clar, destacant-se per part de la regidora Tudi Guillem la importància d’actuar en aquest espai per evitar riscos per a la seguretat del trànsit en aquesta zona. A més a més, s’ha debatut al voltant de l’ampliació del Pla Director de Convivència a Ontinyent, per la qual agents de Policia Nacional i Guàrdia Civil imparteixen conferències als instituts i centres educatius per tal d’actuar contra problemes com ara el “cyberbulling” o les conductes addictives en la joventut.