Ontinyent redueix un 53% la despesa d’hores extra de la Policia en agost

La gestió del Govern d’Ontinyent de 2011 a 2014 ha permès estalviar 67.300 euros respecte a l’etapa 2007-2010

El Govern d’Ontinyent ha aconseguit una rebaixa de més del 50% en la despesa d’hores extraordinàries de Policia Local durant els mesos d’agost respecte de l’anterior mandat. La reestructuració del servei, que ha permès optimitzar el personal està al darrere d’aquest important estalvi, xifrat en vora 70.000 euros en els últims quatre anys. Aquest descens del cost dels serveis extraordinaris de la Policia Local es produeix, a més, en un context de reducció del número d’efectius de Policia Local per distintes causes. “Estem dins de la màxima de fer més amb menys cost per al ciutadà”, han insistit des del Govern Municipal.

Segons les dades oficials facilitades, si al període 2007-2010 esta despesa (que es centra en els dies de les festes de Moros i Cristians) va totalitzar 126.014’98 euros, als mesos d’agost de 2011 a 2014 el Govern d’Ontinyent ha destinat a tal efecte un total de 58.648’67, el que suposa una reducció de més del 53%. Aquest estalvi de 67.366’31 euros obtingut durant els últims 4 anys s’ha assolit després que les quantitats destinades a tal efecte hagen oscil·lat entre els 9.954 i els 21.025 euros, mentre que al període 2007-2010 la variació estiguera entre els 26.222 i els 35.083 euros.

Des el Govern d’Ontinyent han destacat que “allò més important és que s’ha aconseguit aquest estalvi sense que l’atenció al ciutadà i la seguretat s’hagen ressentit en cap moment”, assenyalaven. Les xifres de l’eficàcia en la gestió del cos de Policia Local adquireixen major rellevància si es té en compte el notable augment de l’activitat i els esdeveniments als últims anys, amb la recuperació dels Concerts de Festes (Malú, Alejandro Sanz, Melendi…), la organització amb nous d’esdeveniments multitudinaris com el Vila Music Festival o el notable increment de l’assitència al Mercat Medieval o a les activitats de la programació municipal durant les festes, que han permés elevar la xifra de visitants al llarg de la Setmana Gran fins als 180.000, segons els càlculs oferits per la Policia Local.

“Aquest estalvi es producte d’una major eficiència operativa. Hem aconseguit prestar els mateixos serveis amb un cost notablement menor, el que dóna a entendre que potser en l’anterior període hi havia massa agents als despatxos i massa pocs al carrer”, apunten. Cal destacar a més que la Policia Local, que des de fa poques setmanes ha tornar al cor de la ciutat d’Ontinyent, compta ara amb menys agents que en 2008, per trasllats, jubilacions i comissions de servei no cobertes. Per contra, els agents de l’anomenada Patrulla Verda de vigilància de parcs i jardins han reforçat alguns torns.