Ontinyent redueix el termini de pagament a proveïdors a una mitjana de 15’24 dies

En novembre de 2013 la mitjana era de 35 dies i el màxim previst per la llei és de 60

L’Ajuntament d’Ontinyent ha aconseguit reduir el termini mitjà de pagament als seus proveïdors a una mitjana de 15’24 dies. Així quedava palès a l’última sessió del Ple de l’Ajuntament, al qual es donava comptes dels informes d’Intervenció i Tresoreria en compliment de la Llei 15/2010 de lluita contra la morositat en les operacions comercials.

Els informes presentats constaten que al tercer trimestre de l’any s’han realitzat pagaments per valor de 1.036.436’26 euros, amb un període de pagament mitjà de 15’24 dies, el que suposa una notable reducció respecte dels 35 dies a que estava pagant-se fa un any per estes dates, que ja estava molt per davall dels 60 dies que estableix la llei com a màxim permès.

El Regidor d’Hisenda, Joan Gilabert, ha destacat que aquesta xifra i els informes favorables amb què es compta “ratifiquen que els plantejaments que estem fent des del Govern d’Ontinyent quant a la gestió econòmica són els correctes. Partint de l’austeritat i el control de la despesa estem aconseguint la màxima eficiència a la gestió, no sols en grans qüestions com la reducció del deute, que hem aconseguit rebaixar en un 36% i 7’5 milions al període 2011-2014, sinó també en qüestions quotidianes com agilitzar al màxim el pagament als nostres proveïdors. El canvi a la situació comptable en estos anys ha estat profund i a millor, i ens permet no sols afrontar amb optimisme el futur, sinó atendre millor el dia a dia”, destacava el regidor.