Ontinyent recupera cases municipals en mal estat de la Vila i Poble Nou per a usos socials

El consistori finalitza l’actuació a l’edifici del Carrer Morereta i avança en la del Carrer Trinitat

L’Ajuntament d’Ontinyent està procedint a la recuperació de diversos edificis municipals als barris de La Vila i el Poble Nou per a destinar-los a usos socials. Es tracta d’una actuació inclosa al Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació impulsat pel Govern d’Ontinyent, que destina 500.000 eurosper fer actuacions com estes, que generen llocs de treball, ajuden a les persones i recuperen patrimoni”, tal com destacava la Regidora de Territori, Rebeca Torró.

Torró realitzava estes declaracions en una visita a les obres que estan executant-se al Carrer de la Trinitat 66, a la qual acudia juntament amb els regidors de Serveis Municipals, Manuel Cuesta, i Política Social, Manuel Ruiz. Cuesta explicava que estes obres, pressupostades en 86.000 euros consisteixen en la realització de treballs de demolició, consolidació estructural, distribució, preinstal·lacions, paviments i revestiments d’un edifici municipal prou deteriorat “per permetre, en un futur immediat, que puga ser usat com a vivenda per vàries famílies en situació de necessitat”.

D’aquesta manera, i també dins del Pla d’Ocupació, s’han executat als últims mesos i ja estan finalitzades obres com la millora de l’Edifici en C/ de la Morereta, 26, pressupostada en 20.400 euros, per la qual s’ha substituït la coberta de l’edificació, que presentava deficiències notables, i per efecte de les filtracions impedia l’ús adequat de l’edifici per als seus fins socials. A més a més, s’ha acondicionat l’interior. També està finalitzada l’adequació de dos habitatges municipals al Carrer Martínez Valls, on les portes 5 i 6, que van ser unides al seu dia, s’han dividit novament per atendre necessitats socials, construint-se de nou la cuina de la porta 6, refent-se el bany de la porta 5 i millorant la xarxa elèctrica i la llanterneria.

Des de l’àrea de Política Social, el regidor Manuel Ruiz destacava que accions com aquesta “demostren que hi ha altres maneres de fer front a la crisi i alternatives a les polítiques de retallades del Partit Popular. Amb una gestió responsable dels recursos públics es poden destinar diners a accions que beneficien a aquells que realment més ho necessiten”, assenyalava.

Rebeca Torró apuntava per últim el Govern d’Ontinyent “no va a quedar-se de braços creuats esperant que vinguen temps millors mentre moltes famílies tracten de sobreviure a la nefasta situació que patim. Per això estem aprofitant els resultats de la bona gestió econòmica que estem fent per dur a terme actuacions com aquesta, dins d’un Pla d’Ocupació i Reactivació Econòmica que al mateix temps ens permet crear llocs de treball i millorar les infrastructures publiques”, concloïa.