Ontinyent recupera amb el Pla d’Ocupació l’edifici per a usos socials del Carrer de la Morereta

La renovació integral de la teulada i l’acondicionament interior permetran utilitzar l’última planta d’una construcció de 4 altures

El Govern d’Ontinyent ha procedit a la rehabilitació i millora de l’edifici del Carrer de la Morereta nº 26, un espai de propietat municipal que es trobava en mal estat, i que queda així adequat per poder donar-li usos socials. Es tracta d’una nova actuació inclosa al Pla de Reactivació Econòmica i Foment de l’Ocupació impulsat pel Govern d’Ontinyent, que destina 500.000 euros a actuacions “que permeten generar llocs de treball i recuperar patrimoni municipal”, explicava la Regidora Rebeca Torró, qui visitava aquest matí l’edifici junt al Regidor de Serveis Municipals, Manuel Cuesta.

Les obres, que han tingut un pressupost de al voltant de 20.000 euros, han permès substituir la coberta de l’última planta de l’edificació de quatre altures, que presentava deficiències notables, ocasionant filtracions que impedien un ús adequat de l’edifici. D’aquesta manera, Manuel Cuesta explicava que “el primer que s’ha fet és rehabilitar la teulada, impermeabilitzant-la i deixant-la com a nova, perquè és l’aigua que entra en les vivendes el que ocasiona gran part del seu deteriorament progressiu”. Una volta millorada la coberta, s’ha procedit a lluir les parets, col·locar un nou empisat, i habilitar la instal·lació elèctrica, un acondicionament interior que ha anat acompanyat de la creació d’una nova eixida a la teulada amb la que no es comptava.

Cuesta destacava “el gran treball del personal del Pla d’Ocupació, molt dinàmic i professional, que ens ha permès complir sobradament els terminis previstos i poder comptar ja amb una planta hàbil més de les que es tenia en aquest edifici”. El regidor avançava que l’última planta d’aquesta construcció està previst que siga objecte en el futur de noves obres per tal de dotar-la d’un lavabo propi, que s’afegiria al que ja existeix a la planta inferior, cosa que permetria donar un millor servei als potencials usuaris d’aquest edifici, que podria donar cabuda fins a 4 famílies.

La regidora de Territori destacava també la importància “de cuidar i mantenir el patrimoni municipal, que és de tots i totes, i evitar que en vivendes antigues com esta pase com està passant en molts casos en vivendes particulars, que per deixadesa dels seus propietaris es deterioren irremediablement”, destacava Rebeca Torró.