Ontinyent recorda a la Conselleria de Sanitat que encara no ha pagat els 135.000 euros que adeuda a l’associació AFAO

El regidor Manuel Ruiz lamenta que una volta més la Generalitat presumisca d’ajudes que no fa efectives

El regidor de Participació Ciutadana i Política Social de l’Ajuntament d’Ontinyent, Manuel Ruiz, ha recordat a la Conselleria de Sanitat que encara no ha pagat els 135.000 euros que deu a l’associació AFAO per al manteniment del Centre de Dia de Malalts d’Alzheimer, i ha demanat “que s’agilitze aquest pagament i complisca amb els seus compromisos quan toca”. Ruiz realitzava estes declaracions per a puntualitzar quina és la situació real d’aquest col.lectiu, després que la directora general d’Acció Social i Majors, Pilar Albert, haja afirmat textualment “que la Conselleria de Justícia i Benestar Social destina en 2011 més de 140.000 euros per a millorar la qualitat de vida de las persones malaltes d’Alzheimer i les seues families a Ontinyent”.

Segons el regidor, no està bé per part de la Directora General fer aquest tipus de declaracions “que no s’ajusten a la realitat, que és que el manteniment del Centre de Dia té un cost aproximat de 600.000 euros anuals dels quals la Conselleria té el compromís de pagar 135.000, i a data de hui no ha ingressat ni un euro”. Manuel Ruiz destaca que aquest centre, per tant, està exclusivament mantingut pels usuaris i altres subvencions que venen, però no de la Conselleria, pel que es recorda a aquesta “que els diners estan compromesos i han d’arribar el més aviat possible”.

Per altra banda, el regidor recorda que la Conselleria de Sanitat ha fet un important retall en altres prestacions socials, fent referència a la reducció en dos anys d’un 25% en les ajudes en matèria de Serveis Socials generals per a Ontinyent. Ruiz apunta que “en els temps que estem, amb els serveis socials desbordats per peticions i necessitats, declaracions com les de Pilar Albert no fan cap bé, ja que donen la sensació de que la Conselleria cobreix totes les necessitats dels ciutadans i compleix amb els seus compromisos, i això no és cert”. L’edil recorda igualment que no és la primera volta que des de l’Administració Autonòmica es presumeix d’una ajuda que no fa efectiva, “només cal veure quina és la situació de les butaques del Teatre Echegaray. Presumir d’ajudes que no es fan efectives és una costum molt lletja que té la Generalitat, a la que demanem més seriositat a l’hora de fer efectius els seus compromisos amb la ciutadania”.