Ontinyent recolza als usuaris del centre de majors

L’impagament de les subvencions del Consell podria motivar el tancament de la residència

El Govern d’Ontinyent ha expressat el seu “total recolzament” als usuaris, familiars i personal del Centre de Majors de Sant Francesc d’Ontinyent, que es van concentrar fa uns dies a les portes de la residència per a reclamar el pagament de les ajudes compromeses pel Consell que no es cobren des de fa prop d’un any. A la concentració es va llegir un manifest al qual es denunciava la “difícil situació” a la que es veuen abocats els usuaris, familiars i personal del centre, al qual es deu des del mes d’agost de 2011 subvencions per un import de al voltant de 500.000 euros.

El regidor de Política Social i Ciutadania, Manuel Ruiz, ha demanat una reunió amb caràcter urgent a la Directora d’Acció Social i Majors de la Conselleria de Justícia i Benestar Social, Pilar Albert, per tal de demanar-li que es faça efectiu el pagament d’aquest deute, i transmetre-li que “Ontinyent no pot prescindir d’un servei que és insubstituïble”.

Ruiz, que assistia a la concentració, mostrava el suport de l’Ajuntament d’Ontinyent a les reivindicacions plantejades pels afectats davant una situació que, de perllongar-se en el temps, «podria dur al tancament d’un centre que dona servei a 75 usuaris, compta amb llista d’espera, i té una plantilla de al voltant de 40 treballadors que veuen en perill el seu lloc de treball». Ruiz recalcava que “en temps com els que vivim les prioritats passen per mantenir serveis essencials, com és la cobertura a les persones majors. El Consell ha d’actuar en conseqüència i assumir les seues responsabilitats davant la ciutadania”, assenyala el regidor.