Ontinyent reclama un servei de mamografia estable i públic que evite molèsties, desplaçaments i costos a les pacients

Un mamògraf mòbil atendrà en Ontinyent a les 4.000 dones que estaven en llista d’espera

La Conselleria de Sanitat de la Generalitat va a posar al dia la llista d’espera de mamografies en Ontinyent, amb la revisió de 4.000 dones durant els propers mesos amb un mamògraf mòbil que s’instal·larà junt al Centre de Salut de l’Avinguda d’Albaida. Aquesta unitat mòbil d’informació i prevenció del càncer romandrà a la ciutat des del 17 d’abril i fins al mes d’agost, i ja te citades a 2.000 d’estes dones, havent altres 2.000 pendents de citar. Aquest mamògraf atendrà a 250 dones a la setmana (50 dones al dia 5 dies a la setmana), front a les al voltant de 25 dones que s’atenen setmanalment en l’únic dia en el que aquest servei es presta a l’hospital d’Ontinyent.

La regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Virtudes González, ha reivindicat “la necessitat de tenir a Ontinyent d’un servei de mamografia estable i públic, que evite tenir que posar en marxa plans de xoc com aquest”. La regidora de Sanitat insistia en reclamar “una activitat del mamògraf continuada i estable, imprescindible per evitar que moltes dones es vegen obligades a desplaçar-se a Xàtiva o als centres privats per rebre una atenció preventiva tan important com aquesta”, destacava Virtudes González.

L’arribada del mamògraf mòbil a la ciutat s’ha produït gràcies a l’interès tant del director general de salut pública del departament de salut Xátiva-Ontinyent, Máximo Pérez, com de la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, per tractar de reduir o eliminar la llista d’espera d’aquest servei. La unitat mòbil d’informació i prevenció del càncer que arribarà a Ontinyent és un gran vehicle semirremolc que incorpora un vestidor, sala de recepció i espera, dues cabines-vestuaris, una sala de mamografia i revelat, servei-quart obscur  i sala d’informació.