Ontinyent promourà en FITUR el IX Congrés Nacional del Bou en Corda

Joan Sanchis destaca el positiu impacte que pot tenir un esdeveniment que en 2011 va reunir 10.000 persones a Grazalema

El IX Congrés Nacional del Bou en Corda que tindrà lloc els dies 28, 29 i 30 de setembre d’enguany a Ontinyent, serà el principal objecte de promoció turística que farà l’ajuntament de la ciutat a la Fira Internacional de Turisme FITUR, que tindrà lloc la propera setmana a Feria Madrid. “El Congrés de Bou en Corda és un esdeveniment d’abast nacional que farà que ens visiten milers de persones- apunta el regidor de turisme, Joan Sanchis- i la seua realització ens pot servir tant com per promoure els nostres recursos turístics com per dinamitzar l’hosteleria, l’oci i el comerç local, pel que hem de traure-li el màxim rendiment possible per a la ciutat”, destaca.

Sanchis ha recordat que des del passat mes de setembre l’ajuntament, (representat per l’alcalde, Jorge Rodríguez, i el propi regidor de turisme) forma part d’una comissió conjunta de la que a estan representants també l’associació d’hostelers AHVAL, l’Associació de Festes de la Puríssima, i l’Associació Taurina Bou i Corda. Esta comissió està treballant per preparar un esdeveniment al qual està prevista l’assistència de al voltant de 14 localitats, el que s’espera que supose rebre la visita de milers de persones a la ciutat. Tenint en compte que a l’últim congrés que es va fer a Grazalema van acudir 10.000 persones, i que aquest municipi andalús és considerablement més menut que Ontinyent, a la capital de La Vall d’Albaida la quantitat de visitats pot ser encara superior, “amb el positiu impacte que això comportaria per al nostre turisme i economia local”, apunta Joan Sanchis.

Per tal de donar major empenta a la promoció del congrés en FITUR (que tindrà lloc del dia 18 al 22 de gener), s’ha previst la projecció en la vesprada de dijous dia 19 d’un audiovisual al qual es promourà la festa del bou, incidint all respecte que es té cap a aquest animal a la mateixa. Igualment, a l’espai de que disposarà l’Ajuntament d’Ontinyent al stand del Patronat “València, Terra i Mar” al pavelló 5 de Fira Madrid, hi haurà informació específica del congrés, publicitat del mateix i objectes de “merchandising”. Segons explicava l’edil, es va estudiar la realització d’alguna actuació o espectacle al voltant del congrés, però les estrictes normes de FITUR al respecte no ho han fet possible. A més de la promoció a esta Fira de Turisme, la comissió de treball que prepara el congrés té previst dur a terme altres iniciatives que aniran eixint a la llum als propers mesos.

Joan Sanchis afegia que, si bé aquest serà el principal objectiu de promoció de l’Ajuntament d’Ontinyent, “com no podia ser d’altra manera, promourem en gran mesura els recursos, patrimoni i tradicions de la ciutat que són la base del nostre turisme”, com ara les festes de Moros i Cristians, la Puríssima, el patrimoni cultural, natural o arquitectònic. “El turisme és un motor de promoció econòmica que hem d’explotar més, i traure-li tot el partit econòmic possible. La promoció econòmica és el principal objectiu del Govern Municipal per a esta legislatura, i pensem que el turisme pot ajudar molt en aquest sentit, per la seua influència directa a l’hosteleria i el comerç en general”, conclou el regidor.