Ontinyent: Programació del Corpus Christi 2009

portada29
Dissabte 13 de juny

Vespra del Corpus

12h. Toc de l´Àngelus i Vol General de campanes al campanar de la Vila (eglésia de l´Assumpció de Santa Maria).

19h. Desfile dels Gegants i Cabets d´Ontinyent.

Recorregut: Eixida des de l´Hospital de Beneficència, c/ Mirador, Pl. de la Vila, c/ Església, Sant Pere, Trinitat, c/ Roses, Pl. Major, c/ Maians, c/ Gomis, novament c/ Maians, Pl. Major, Magadalena, Regall, Fossaret, Pl. de la Vila i c/ Mirador.

Llocs on s´interpreta el ball: Pl. de la Vila, Pl. de Sant Pere de Verona, Pl. Major, placeta de Latonda, davant de l´església de Sant Carles, al encreuament del Delme, al encreuament del Trinquet de Gomis, al encreuament amb c/ Exea, novament als encreuaments del Trinquet i Delme, església de Sant Carles, placeta de Latonda, Pl. Major i Pl. de la Vila.

19:20h. Repic del capvespre de la vespra del Corpus. Seguidament, tres vols de crida a missa (19:30, 19:45 i 20h.), toc del sermó, Elevació i vol final.

20h. Missa a l´església de l´Assumpció, seguida de la Vigília del Corpus en la que participen les associacions de l´Adoració Nocturna.

Diumenge 14 de juny

Festa del Corpus

11:30h. A l´església de Santa Maria, tres vols de crida a Missa (11:30, 11:45 i 12h.)
17h. Repic del Corpus (concert ceremonial de campanes de mitja hora de durada).
17:30h. Vols de campanes del dia del Corpus de crida a Missa (17:30, 17:45 i 18h.), toc del sermó, Elevació i vol final.

18h. Solemne Missa Major del Corpus. Les campanes acompanyaran els moments més solemnes de la Missa i al final sonarà el gran volteig del dia del Corpus per a donar pas a la processó.

Al finalitzar la Missa, PROCESSÓ DEL CORPUS. L´ordre dels balls processonals serà el següent:
РCabets, acompanyats pel grup de dol̤aines i tabalet El Regall.
РGegants, amb el grup de m̼sica antiga Menestrils.
– Arquets amb El Regall.
– Veta amb El Regall.
– Cavallets, acompanyats pel Grup de percussió i dolçaines La Colla.
– Moma, amb el grup El Regall.
Seguidament el Grup de Danses d´Ontinyent realitzarà la tradicional Enramada del Corpus amb fresques plantes aromàtiques recollides al nostre terme.
La Creu processonal donarà pas als xiquets i xiquetes de “primera comunió” i a aquelles persones que desitgen acompanyar el Santíssim.

RECORREGUT DE LA PROCESSÓ: Església de l´Assumpció de Santa Maria, Fossaret, Pl. de la Vila, C/ Església, C/ de Sant Pere de Verona, C/ Trinitat, Pl. de Baix, Pl. Major, Sant Jaume, C/ l’Aurora, C/ Morereta, Sant Josep, C/ Dos de Maig, C/ Alcalde Paco Montés, C/ Delme, C/ de Maians, Pl. Major, C/ del Regall, C/ de la Magdalena i Fossaret.

LLOCS ON S´INTERPRETEN ELS BALLS PROCESSONALS: Pl. de la Vila, Pl. de Sant Pere de Verona, Pl. de Baix, Pl. Major, Ermiteta, Pl. de la Morereta, Hotel Kazar, C/ Alcalde Paco Montés, C/ Delme, C/ Maians (davant de l´església de Sant Carles), Placeta Latonda, Pl. Major i Pl. de la Vila.

128

215