Ontinyent: Presentació del logotip del I Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors de la festa de Moros i Cristians

portada87

El dissabte, 18 d’abril 2009, a les 20:00 hores, va iniciar la seua singladura un dels esdeveniments més significatius del 150 aniversari de les Festes de Moros i Cristians de la nostra ciutat: el Primer Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors de la Festa de Moros i Cristians, que tindrà lloc a l’estiu de 2010.

Mª Lina Insa Rico, alcaldessa de la ciutat , Rafael Ferrero Terol, president de la Societat de Festers, Juan Antonio Alcaraz Argente, Secretari General del Congrés i Rafael Sanchis Belda, dissenyador i fester de la comparsa d’Arquers presentaren el que serà el símbol d’identitat d’aquest Primer Congrés.

Juan Antonio Alcaraz va glossar la personalitat artística i festera del seu autor. Per la seua banda, Rafael Sanchis va explicar que és el que ha volgut transmetre al logotip del qual és autor, i va comentar tots els elements allí representats, i finalment va donar les gràcies a Javier Grau, autor de l’audiovisual que acompanyava la presentació del logotip. Rafael Ferrero va manifestar la seua satisfacció en veure com, amb aquest acte, s’iniciava el camí del Primer Congrés Internacional i del 150 Aniversari de la Festa. Reconeixia el treball que fins ara s’havia fet i agraïa la incorporació dels voluntaris per aconseguir fer arribar a bon termini totes les activitats previstes per a les festes del 2010. Va tancar l’acte la Sr. alcaldessa, Mª Lina Insa, felicitant a l’autor del logotip i a la Societat de Festers pel camí que havia encetat. Va manifestar que l’Ajuntament sempre ha estat i estarà al costat de la Festa i va desitjar el millor per al Primer Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors i per a les celebracions del 150 Aniversari de la Festa de Moros i Cristians

1.- El logotip:

El logotip del Primer Congrés Internacional d’Ambaixades i Ambaixadors de la Festa de Moros i Cristians sintetitza i aglutina tots els elements més significatius d’aquest important acte de les festes de Moros i Cristians.

El territori i les seus defenses medievals, la paraula i la veu queden perfectament reflectides i plasmades al logotip. Per una banda, la torre cristiana medieval; per altra banda, la paraula representada pels globus característics de les tires còmiques. La veu de l’ambaixador cristià, de forma rectilínia, s’associa amb l’estètica i amb els signes d’aquest bàndol: la creu i l’espasa. Per contra, la forma ovalada de la veu de l’ambaixador moro s’associa amb el sable i la mitja lluna. Totes dues estan perfilades i descentrades, creant moviment i intentant representar gràficament les expansives ones del so, incidint en el to elevat de l’arenga característica d’aquest moment de la Festa.

2.- El dissenyador:

Des de sempre s’ha interessat per tot allò relacionat amb la creativitat artística i el disseny gràfic. Actualment resideix i treballa a Barcelona. L’any 2000 s’incorporà com a dissenyador en el Strategic Design Barcelona de Volvo Car Corporation, baix la direcció de Peter Horbury. Centrat en el disseny d’exteriors, les seues propostes són seleccionades per futurs models del 2010 i 2011, la qual cosa fa que haja de residir llargues temporades en la central de Volvo, a Goteborg (Suècia).

És component de la ADCV i soci del Club d’Inventors, i és titular de vàries patents i models d’utilitat.

Guanyador del concurs del cartell «750 aniversari Ontinyent vila reial».Finalista del concurs “Buscando a Leonardo”, patrocinat per Ital Design.

Ha impartit conferències i cursos de postgrau en l’Escola Politècnica Superior d’Alcoi. Els seus treballs han estat seleccionats per a exposicions internacionals com Product Design i Designing Cars in BCN.

Els seus dissenys s’han publicat en un especial del periòdic El País, en un reportatge sobre Dissenyadors Espanyols. També a diverses revistes especialitzades, internacionals, com Car Styling o Auto Design.

3.- El fester:

Pel que fa a la festa, Rafa i el seu germà bessó José comencen en la comparsa d’Arquers de la mà de son pare. En complir 14 anys se’n passen als Moros Espanyols. L’any 1993 decideixen tornar als Arquers, comparsa de la qual, actualment, són socis i festers, incorporant-se cadascú a una penya diferent, un a la penya el Penó i l’altre a la penya la Cabotà, però amb una singular peculiaritat: sempre desfilen junts.

L’any 1996, Rafa és Banderer Cristià per la seua actual comparsa, els Arquers, i comparteix el càrrec amb el seu germà, José, que és l’Ambaixador Cristià d’aquest mateix any.

logo-interior