Ontinyent posa en marxa un servei de mamografía de vesprada que millora l’atenció a 4.000 usuàries

La redistribució horària i les millores al mamògraf de l’hospital d’Ontinyent permetran evitar desplaçaments a Xàtiva o les incomoditats del mamògraf mòbil

Des del proper 18 de gener Ontinyent posa en marxa un servei de mamografía de vesprada que millora l’atenció a 4.000 usuàries de tota la comarca. Així ho anunciava la regidora de Sanitat, Matilde Francés, qui obtenia fa uns mesos llum verda a aquest canvi després d’una sèrie de reunions amb els responsables Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

Per tal d’iniciar aquest nou servei, eren necessàries, a més d’una redistribució horària, una sèrie de millores al mamògraf que, una volta realitzades, permeten ara “atendre una demanda històrica i prestar un servei millor i més àgil en la lluita contra el càncer de mama”, manifestava la regidora en una visita al mamògraf a la qual també estaven presents el Coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, el Gerent del Departament de Salut Sergio García, i la directora de l’hospital, Marga Llaudes.

Matilde Francés explicava que es tracta d’una novetat “que permetrà evitar desplaçaments a Xàtiva i les incomoditats que venien tenint les usuàries del mamògraf mòbil, i sobretot fem més àgil l’atenció, el que és fonamental en la lluita contra el càncer de mama”, assenyalava. La directora de l’Hospital, Marga Llaudes, explicava que amb el nou sistema informàtic aplicat al mamògraf d’Ontinyent, es poden enviar les lectures a Xàtiva, on son analitzades per especialistes. Les dones de 45 a 69 anys són citades prèviament i ateses per professionals, seguint els criteris de qualitat establerts per la Unió Europea.

El Coordinador de Política per a les Persones, Jaime Peris, destacava que “tots els dies de l’any hem de lluitar contra el càncer, i per a fer-ho és bàsic tenir uns serveis sanitaris de qualitat i a l’abast de tothom. I el diagnòstic precoç és la millor eina per a lluitar contra la malaltia”, concloïa.