Ontinyent posa en marxa la III edició del servei “d’Espais Familiars” per potenciar el joc entre pares i fills

71 famílies s’han beneficiat en les dues primeres edicions d’aquest servei

Els pares i mares d’Ontinyent ja poden inscriure’s a una nova edició dels “Espais Familiars”, un servei totalment gratuït posat en marxa des de l’Ajuntament en col·laboració amb el CEIP Rafael Juan Vidal per tal d’afavorir la seua formació en la criança dels xiquets i xiquetes de zero a tres anys. Es tracta d’una experiència posada en marxa en 2013 des de la Regidoria de Política Social, que a les seues dues primeres edicions va comptar amb la participació de 71 famílies (37 en 2013 i 36 en 2014) que van poder gaudir gratuïtament d’un temps compartit de joc i relació saludable amb els seus fills i filles les instal·lacions de diverses escoletes.

Enguany, les activitats tindran lloc al Centre Cívic de Sant Rafel i al CEIP Rafael Juan Vidal, repartits a més en grups per edats: de 0 a 1 any les sessions seran divendres de 10:30 a 12:30 hores al Centre Cívic de Sant Rafel; de 1 a 2 anys, dilluns de 17:30 a 19:30 al CEIP Rafael Juan Vidal, i de 2 a 3 anys, dimarts de 17:30 a 19:30 al CEIP Rafael Juan Vidal. Totes les setmanes les famílies poden gaudir, de forma gratuïta, d’un temps compartit de joc i relació saludable amb els seus menors d’entre 0 i 3 anys. La regidora de l’àrea, Paula García, explicava que “es tracta d’un servei que pretén acompanyar als pares i mares assistents en el creixement com a família mitjançant la comunicació, l’intercanvi d’experiències i el joc amb els fills”.

D’aquesta manera, es realitzen trobades setmanals on els protagonistes són les criatures i la seua relació amb la mare/pare, es promou un vincle saludable a través del joc i es programen xerrades i tertúlies setmanals dirigides per professionals del mon sanitari i educatiu. Es tracta d’una experiència on les persones que integren els grups valoren i exposen les seues inquietuds al voltant del funcionament de l’Espai Familiar. Des del reconeixement a les capacitats de cada família i el respecte a la diversitat de valors i models de criança, estos espais per a les famílies són recursos que ofereixen l’oportunitat d’enriquir-se i vincular-se tant amb les pròpies criatures com amb altres membres d’un grup més ampli.

Els interessats en participar es poden inscriure aportant les dades personals del la mare/pare i el seu fill/a així com telèfon al email espaisfamimiliarsontinyent@gmail.com , admetent-se per ordre d’inscripció. La data d’inici serà els dies 19, 22 i 23 de gener (segons grup d’edat).