Ontinyent podria acollir el IX Congrés Nacional d’Educació Sanitaria per a Pacients Anticoagulats

Centenars de persones de tota Espanya visitarien la ciutat en un esdeveniment que habitualment es fa en grans capitals
Ontinyent podria ser en 2013 la ciutat acollidora del IX Congrés Nacional d’Educació Sanitària per a Pacients Anticoagulats, un esdeveniment de caire estatal i bianual “que portaria a la ciutat a centenars de visitants, representants dels diversos col.lectius que formen part de L’Associació Espanyola d’Associacions d’Anticoagulants (FEASAN)”, segons explicava la regidora de Sanitat de l’Ajuntament d’Ontinyent, Virtudes González.

L’interès de FEASAN per fer aquest Congrés a Ontinyent li ho exposava a la regidora aquest passat dissabte el President de l’entitat, Luciano Arochena, en el transcurs de la XVII edició del “Dia del cor” al Centre Comercial El Teler. En aquesta jornada, a més de destacar-se la dimensió i realitat social dels quasi més d’un milió de malalats anticoagulats que viuen a Espanya, s’oferia a tot aquell que ho desitjara la possibilitat gratuïta de fer-se un control de possibles malalties coronàries.
A l’encontre estaven també presents la Doctora Ángeles Fernández, especialista en hematologia i hemoteràpia i habitual col.laboradora de FEASAN, així Diego Francés, President d’AMCA, l’Associació de Malalts Cardíacs i Anticoagulats d’Ontinyent, qui mostrava “la gran il.lusió” del col.lectiu al qual representa per fer aquest Congrés a Ontinyent, ”ja que som membres fundadors, i l’única població adherida a FEASAN que no és una gran capital”.
Diego Francés explicava que aquest Congrés es fa cada dos anys, havent-se cel.lebrat l’últim el passat mes d’octubre a Córdoba. El proper congrés serà a 2013 en un lloc per determinar, pel que, segons el President d’AMCA, “ha sorgit la idea de fer-ho a Ontinyent, i anem a fer tot el possible per a aconseguir-ho. Haurem de fer front sobretot al problema de la falta d’allotjament per als assistents, que serien més de 300 persones arribades des de tota Espanya, però estem estudiant alternatives i esperem trobar en breu solucions”.

La regidora de Sanitat de l’Ajuntament, Virtudes González, explicava per la seua banda que “el cost per a les arques municipals seria mínim, ja que de les despeses del Congrés es farien càrrec els laboratoris que patrocinen l’esdeveniment i els propis participants. L’Ajuntament s’encarregaria de col.laborar en tasques com les gestions per trobar espais on fer les activitats, o posar a l’abast dels visitants totes les facilitats possibles per aprofitar la vessant turística de la seua participació al Congrés”. Cal destacar que el Congrés Nacional d’Educació Sanitaria per a Pacients Anticoagulats habitualment inclou dues jornades de xerrades impartides per cardiòlegs i experts, i una tercera dedicada exclusivament a visites culturals, a més d’un sopar de gala.
Des d’AMCA s’agraïa a la regidora la seua presència a l’acte del passat dissabte, i se li feia saber que si finalment els primers contactes per fer el Congrés a Ontinyent fructifiquen, seria convidada a reunir-se amb la Presidència de torn de FEASAN, que ara està a València, per seguir parlant d’aquest Congrés. Virtudes González, per la seua part, destacava que “si finalment FEASAN opta per Ontinyent, l’Ajuntament col.laborarà i posarà totes les facilitats possibles als organitzadors del Congrés. Pensem que acollir aquest tipus d’esdeveniments es molt positiu per a la ciutat, tant pel que comporta de projecció de la nostra imatge com de l’impuls per al sector turístic i hostaler local, la promoció econòmica que té present en tot moment el Govern d’Ontinyent”, conclou la regidora.