Ontinyent organitza una jornada lúdic-esportiva per impulsar la Mitja Marató

Música en directe i exhibicions d’aeròbic que animaran el pas dels corredors
Impulsar la Mitja Marató d’Ontinyent i convertir-la en una prova de referència dins i fora de la comarca. Amb aquest objectiu, les regidories d’Esports i Joventut de l’Ajuntament d’Ontinyent s’han implicat en preparar una completa jornada lúdic-esportiva per al proper 11 de novembre, a la qual, a més de la III edició de la Mitja Marató, hi haurà actuacions musicals en directe, aeròbic al carrer i una prova de menor distancia (10.500 metres) per aquells que vullguen participar sense haver de completar les dues voltes al circuit previst.

La prova va ser presentada al Palau de La Vila, en un acte al qual intervenien l’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez; el Regidor d’Esports, Pepe Pla; i diversos membres del CAVA, club que organitza la prova junt a l’Ajuntament, com ara el seu President, Andreu Gramage o Fran Mollà, actual entrenador de l’Escola d’Atletisme del CAVA, Pepe Pla, a més de Vicent Revert, president de la FACV i d’Ignacio Garcia, persona molt vinculada al CAVA que va actuar com a mantenidor.

El regidor de l’àrea, Pepe Pla, destacava que “volem que la gent ixca al carrer i que participe de la festa de l’esport d’una o altra manera, i per això hem fet un esforç per organitzar una jornada molt completa amb oferta lúdica per a tots i totes”. D’aquesta manera, amb la intenció d’animar el recorregut de la Mitja Marató i com el recorregut d’aquesta passa per dins de la ciutat, s’organitzaran una sèrie d’activitats paral·leles. Per una banda dos concerts de grups locals, un a la Plaça Latonda (front la Societat de Festers) de La Trocamba Matanusca i un altre al parc Ausiàs March de Kaoba. Al mateix temps, en la plaça del Barranquet, hi haurà una matinal d’Aeròbic, per a la que no és necessària inscripció de cap tipus. Totes les activitats començaran a les 10:30 i finalitzaran cap a les 12:00, que serà aproximadament el temps que dure la Mitja Marató.

L’Alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, posava de relleu que “iniciatives com esta ajuden a exercir la capitalitat de la comarca d’una manera amable i atractiva per a la resta de municipis de La Vall d’Albaida, així com atraure visitants d’altres localitats que puguen descobrir que la nostra és una ciutat plena d’atractius”, manifestava.

El recorregut de la Mitja Marató en sí consta de 2 voltes al circuït urbà pels carrers d’Ontinyent, mentre els participants en el Deu 500 faran només una volta, “d’aquesta manera, aprofitant el mateix dispositiu que preparem per a la Mitja Marató, donem per primera volta la ocasió de participar a aquells corredors que preferisquen una distància més reduïda, optimitzant així els recursos i esforços que realitzem per a preparar la prova reina”, destacava Pepe Pla.

L’eixida serà davant la porta principal del Poliesportiu Municipal i l’arribada estarà situada a la Pista d’Atletisme, havent 2 zones d’avituallament situades als kilòmetres 5’8, 10’5 i 16’5, a més d’altre a la zona d’arribada. La inscripció a la Mitja Marató serà gratuita per aquells participants que estiguen inscrits al Circuït de Carreres Populars de la Vall d’Albaida, mentre que per a la resta de participants la inscripció tindrà un cost de 3 euros, el mateix preu que costarà la inscripció en el 2Deu 500, «fent-se en tots dos casos a través de la web www.mancovall.com. Tant l’Alcalde d’Ontinyent com el Regidor d’Esports convidaven a la ciutadania “a eixir al carrer i participar d’una o altra manera en esta festa esportiva, corrent, fent aeròbic, animant als corredors o simplement eixint al carrer a gaudir de la música i l’ambient”, assenyalaven.