Ontinyent oferirà serveis d’atenció especial a menors i a les seues famílies

La Conselleria de Benestar Social sols ha aportat un 28% del cost previst

La ciutat d’Ontinyent oferirà serveis d’atenció especial a menors i les seues famílies durant el 2013 a pesar que la Conselleria de Benestar Social sols haja aportat un 28% del cost previst. Dels 71.000 euros que va estimar la regidoria de Política Social i Ciutadania de l’Ajuntament d’Ontinyent, la resolució de la subvenció sols consisteix en 31.000 euros, dels quals, la Generalitat sols concedeix 20.000 i demana que siga l’Ajuntament qui assumisca els restants 11.000 euros.

Des de la regidoria de Política Social i Ciutadania han declarat que “l’Ajuntament farà l’esforç d’aportar els 11.000 euros”, ha assegurat el regidor Manuel Ruiz, “per la importància d’aquestos serveis per als menors i les seues famílies”. “Una vegada més, l’Ajuntament ha de complementar les retallades de la Conselleria”, ha condemnat el regidor.

Ruiz també ha destacat que la quantia de la subvenció “és molt inferior a la requerida”, per la qual cosa, des de la regidoria s’ha hagut d’escollir donar “un servei digne de 8 hores al dia” durant quatre mesos aproximadament, en lloc de donar un servei “parcial i incomplet” durant tot l’any. Així, els serveis comptaran amb una psicòloga, un tècnic mitjà i un tècnic superior a horari complet durant els mesos que siga possible oferir-los.

Els serveis especialitzats d’atenció a menors en situació de risc o amb mesures jurídiques de protecció, i les seues famílies (SEAFI), consisteixen, entre altres, en l’atenció psicosocial a famílies en situació de risc d’exclusió, la mediació en conflictes familiars quan es donen separacions i la intervenció en situacions de menors problemàtics. Aquesta eina d’atenció social especialitzada ja va estar operativa en 2011, però sols va poder tindre un mes de durada.